СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Andrei11
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом

Ići dole 
AutorPoruka
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Empty
PočaljiNaslov: В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом   В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом EmptyNed Mar 20, 2011 12:01 am

В четверток 2-я седмицы

На 6-м часе:

Пророчества Исаиина чтение. [Глава 6 ст. 1 – 12.]

Бысть в лето, в неже умре Озиа царь, видех Господа седяща на престоле высоце, и превознесенне, и исполнь дом славы Его. И серафими стояху окрест Его, шесть крил единому, и шесть крил другому: и двема убо покрываху лица своя, двема же покрываху ноги своя, и двема летаху. И взываху друг ко другу, и глаголаху: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф: исполнь вся земля славы Его. И взяся наддверие от гласа, имже вопияху, и дом наполнися дыма. И рекох: о окаянный аз, яко умилихся, яко человек сый, и не чисты устне имый, посреде людей нечистыя устне имущих аз живу: и Царя Господа Саваофа видех очима моима. И послан бысть ко мне един от серафимов, и в руце своей имяше угль горящ, егоже клещами взят от олтаря, и прикоснуся устнам моим, и рече: се прикоснуся сие устнам твоим, и отымет беззакония твоя, и грехи твоя очистит. И слышах глас Господа глаголюща: кого послю и кто пойдет к людем сим? И рекох: се аз есмь, посли мя. И рече: иди и рцы людем сим: слухом услышите, и не уразумеете: и видяще, узрите, и не увидите: одебеле бо сердце людей сих, и ушима своима тяжко слышаша, и очи свои смежиша: да не когда узрят очима, и ушима услышат, и сердцем уразумеют, и обратятся и исцелю я. И рекох: доколе Господи? и рече: дондеже опустеют гради, от еже ненаселеным быти, и домы, от еже не быти человеком, и земля останется пуста. И посем продолжит Бог человеки, и умножатся оставльшиися на земли.

В четверток 2-я седмицы вечера.

Бытия чтение. [Глава 5, ст. 1 – 24.]

Сия книга бытия человеча, воньже день сотвори Бог Адама: по образу Божию сотвори его. Мужа и жену сотвори их, и благослови их: и нарече имя ему Адам, воньже день сотвори их. Поживе же Адам лет двесте тридесять, и роди сына по виду своему, и по образу своему: и нарече имя ему Сиф. Быша же дние Адамовы, яже поживе, по еже родити ему Сифа, лет седмь сот, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Адамовы, яже поживе, лет девять сот и тридесять: и умре. Поживе же Сиф лет двесте пять, и роди Еноса: И поживе Сиф, по еже родити ему Еноса, лет седмь сот и седмь, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Сифовы, лет девять сот и дванадесять: и умре. И поживе Енос лет сто девятьдесят, и роди Каинана: И поживе Енос, по еже родити ему Каинана, лет седмь сот и пятьнадесять, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Еносовы лет девять сот и пять: и умре. И поживе Каинан лет сто седмьдесят, и роди Малелеила. И поживе Каинан, по еже родити ему Малелеила, лет седмь сот и четыредесять, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Каинановы, лет девять сот и десять: и умре. И поживе Малелеил лет сто шестьдесят пять, и роди Иареда. И поживе Малелеил, по еже родити ему Иареда, лет седмь сот и тридесять, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Малелеиловы, лет осмь сот и девятьдесят пять: и умре. И поживе Иаред лет сто шестьдесят два, и роди Еноха. И поживе Иаред, по еже родити ему Еноха, лет осмь сот, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Иаредовы лет девятьсот и шестьдесят два: и умре. И поживе Енох лет сто шестьдесят пять, и роди Мафусала. Угоди же Енох Богу, и поживе Енох, по еже родити ему Мафусала, лет двесте, и роди сыны и дщери. И быша вси дние Еноховы лет триста шестьдесят пять. И угоди Енох Богу, и не обреташеся, зане преложи его Бог.

Притчей чтение. [Глава 6, ст. 3 – 20.]

Твори сыне, яже аз заповедую ти, и спасайся: идеши бо в руце злых за твоего друга, буди не ослабевая: поощряй же и твоего друга, егоже испоручил еси. Не даждь сна твоима очима, ниже да воздремлеши твоима веждома: Да спасешися аки серна от тенет, и яко птица от сети. Иди ко мравию, о лениве, и поревнуй, видев пути его, и буди онаго мудрейший. Он бо не сущу ему земледельцу, ниже нудящаго его имущий, ниже под владыкою сый, готовит в жатву пищу, и многое в лето творит уготование. Или иди ко пчеле, и увеждь, коль делательница есть, делание же коль честное творит: еяже трудов царие и простии во здравие употребляют, любима же есть всеми и славна: аще силою и немощна сущи, [но] премудростию почтена произведеся. Доколе, о лениве, лежиши? Когда же от сна востанеши? Мало убо спиши, мало же седиши, мало же дремлеши, мало же объемлеши перси рукама: Потом же найдет тебе аки зол путник убожество: скудость же аки благий течец. Аще же не ленив будеши, приидет яко источник жатва твоя, скудость же аки злый течец [от тебе] отбежит. Муж безумен и законопреступный ходит в пути не благи: Тойже намизает оком, и знамение дает ногою, учит же помаванием перстов. Развращенно же сердце кует злая: на всякое время таковый мятежы составляет граду. Сего ради внезапу приходит ему погибель, разсечение и сокрушение неисцельное. Яко радуется о всех, ихже ненавидит Бог: сокрушается же за нечистоту души. Око досадителя, язык неправедный, руце проливающия кровь праведнаго: И сердце кующее мысли злы, и нозе тщащиися зло творити, потребятся. Разжизает лжи свидетель неправеден, и насылает суды посреде братий. Сыне, храни законы отца твоего, и не отрини наказания матере твоея.

Poslednji izmenio Марусєвіч dana Sre Mar 27, 2013 9:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом EmptySre Mar 27, 2013 8:57 pm

"Не давай сна глазам твоим и дремания веждам твоим; спасайся как серна из руки и как птица птицелова" (Прит. 6, 4-5). Это правило должен взять себе в руководство всякий, кто положил теперь в сердце своем, перед лицом Господа, жить уже по заповедям Его. И он не должен давать сна очам, - не этим внешним, но внутренним очам ума, чтоб они пристально смотрели в сердце и верно замечали все, происходящее там, и тем давали возможность ревнителю разузнавать вражеские козни и избежать опасности от них. Сердце стало теперь поприще борьбы с врагом. Туда он непрестанно сеет свое, отражающееся в помышлениях, которые, однако, не всегда грубо худы, но большею частью прикрыты мнимою добротою и правотою. Цепь всех помышлений - точно хитросплетенная сеть! Пустившийся, вслед их без внимания не минет опутания, и, следовательно, опасности падения. Вот почему, брат, держи око ума твоего острозорким, посредством строгого внимания ко всему, что происходит в тебе и около тебя. Замечай, что предлагает тебе неотступный советник твой с шуей стороны , и разбирай, для чего оно предлагается тебе, куда поведет, и никогда не попадешь в сети его. Не забудь только, что внимание одно не бывает в силе; но когда стоит в содружестве с трезвением, бодренностию и непрестанною ко Господу молитвою. Сочетай все это и будешь неуловим.
Nazad na vrh Ići dole

В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» В среду 2-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» В четверток 4-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» В четверток 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» В четверток 6-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања из Старог Завета :: Паримије - Недеља сиропусна и Велики пост :: Седмица друга Великог Поста-
Skoči na: