СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Decembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Andrei11
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.

Ići dole 
AutorPoruka
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.   Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. EmptyČet Maj 26, 2011 11:54 am

Пяток 5-й по Пасце.

Апостол Деяний, зачало 36. [Деян. 15, 5–34.]

Во дни оны, восташа нецыи от ереси фарисейския веровавшии, глаголюще, яко подобает обрезати их, завещавати же блюсти закон Моисеов. Собрашася же апостоли и старцы ведети о словеси сем. Многу же взысканию бывшу, востав Петр рече к ним: мужие братие, вы весте, яко от дний первых Бог в нас избра, усты моими услышати языком слово благовестия, и веровати. И Сердцеведец Бог свидетельствова им, дав им Духа Святаго, якоже и нам. И ничтоже разсуди между нами же и онеми, верою очищ сердца их: ныне убо что искушаете Бога, хотяще возложити иго на выи учеником, егоже ни отцы наши, ни мы возмогохом понести? Но благодатию Господа Иисуса Христа веруем спастися, якоже и они. Умолча же все множество, и послушаху Варнавы и Павла поведающих, елика сотвори Бог знамения и чудеса во языцех има. По умолчании же их, отвеща Иаков, глаголя: мужие братие, послушайте мене. Симеон поведа, яко прежде Бог посети прияти от язык люди о имени Своем: и сему согласуют словеса пророк, якоже пишет: По сих обращуся и созижду кров Давидов падший, и раскопаная его созижду, и исправлю его: яко да взыщут прочии человецы Господа, и вси языцы, в нихже наречеся имя Мое: глаголет Господь, творяй сия вся. Разумна от века суть Богови вся дела Его. Сего ради аз сужду, не стужати от язык обращающимся к Богу, но заповедати им огребатися от треб идольских, и от блуда, и удавленины, и от крове: и, елика неугодна себе быти, иным не творити. Моисей бо от родов древних по вся грады проповедающия его имать в сонмищах, по вся субботы чтомый. Тогда изволися апостолом и старцем со всею церковию, избравше мужа от них, послати во Антиохию с Павлом и Варнавою: Иуду, нарицаемаго Варсаву, и Силу, мужа нарочита в братии. Написавше рукама их сия: Апостоли, и старцы, и братия, сущим во Антиохии, и Сирии, и Киликии братии, иже от язык, о Господе радоватися. Понеже убо слышахом, яко нецыи от нас изшедше возмутиша вас словесы, развращающе души ваша, глаголюще, обрезатися и блюсти закон, имже мы не завещахом: изволися нам собравшимся единодушно, избранныя мужи послати к вам, с возлюбленныма нашима Варнавою и Павлом, человекома предавшема души своя, о имени Господа нашего Иисуса Христа. Послахом убо Иуду и Силу, и тех словом сказующих таяжде. Изволися бо Святому Духу и нам, ничтоже множае возложити вам тяготы, разве нуждных сих: огребатися от идоложертвенных, и крове, и удавленины, и блуда: и, елика не хощете вам быти, другим не творите: от нихже соблюдающе себе, добре сотворите. Здравствуйте. Они же убо послани бывше, приидоша во Антиохию: и собравше народ, вдаша послание. Прочетше же, возрадовашася о утешении. Иуда же и Сила, и та пророка суща, словом мнозем утешиста братию и утвердиста. Пребывша же тамо время, отпущена быста с миром от братий ко апостолом. Изволися же Силе пребыти тамо, Иуда же возвратися во Иерусалим.

Евангелие Иоанна, зачало 37. [Ин. 10, 17–28.]

Рече Господь ко пришедшим к Нему иудеем: сего ради Мя Отец любит, яко Аз душу Мою полагаю, да паки прииму ю. Никтоже возмет ю от Мене, но Аз полагаю ю о Себе: область имам положити ю, и область имам паки прияти ю: сию заповедь приях от Отца Моего. Распря же паки бысть во иудеех за словеса сия. Глаголаху же мнози от них: беса имать и неистов есть, что Его послушаете? Инии глаголаху: сии глаголи не суть беснующагося: еда может бес слепому очи отверсти? Быша же тогда обновления во Иеросалимех, и зима бе. И хождаше Иисус в церкви, в притворе Соломони. Обыдоша же Его иудее, и глаголаху Ему: доколе души наша вземлеши? аще Ты еси Христос, рцы нам не обинуяся. Отвеща им Иисус: рех вам, и не веруете: дела, яже Аз творю о имени Отца Моего, та свидетельствуют о Мне. Но вы не веруете: несте бо от овец Моих, якоже рех вам. Овцы Моя гласа Моего слушают: и Аз знаю их, и по Мне грядут. И Аз живот вечный дам им.

Poslednji izmenio Марусєвіч dana Čet Jun 06, 2013 7:31 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. EmptyČet Jun 06, 2013 7:22 pm

«Вы не верите, ибо вы не из овец Моих» (Ин.10:26), – говорит Господь неверовавшим иудеям. «Овцы Мои слушаются голоса Моего, и Я знаю их, и они идут за Мною» (Ин.10:27). Неверующие не от стада Христова. Тогда неверующие были такие, которые еще не входили в стадо, а теперь между нами неверующие все те, которые отпали от веры или отстали от стада Христова. Господь – пастырь: все Его овцы по Нем идут, следуя Его учению и исполняя Его святые заповеди. Грешники – это овцы больные и слабые, но все же плетущиеся тут же вместе со стадом. А веру потерявшие – это те, которые совсем отстали, и брошены на съедение зверям. Вот они-то настоящие отсталые. Они не из стада Христова и голоса Его не слушают; и Он не знает их, не знает потому, что они не дают знать о себе, как дала знать кровоточивая. И на суде сказано им будет: не знаю вас, отойдите.
Nazad na vrh Ići dole

Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Пяток 3-я по Пасце. ЦСл.
» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
» Пяток 7-й по Пасце. ЦСл.
» Пяток 2-й по Пасце. ЦСл.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања годишњег богослужбеног круга :: Од Васкрса до Духова :: Недеља 5. Слепог-
Skoči na: