СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима
 
PrijemPrijem  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Juni 2021
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Andrei11
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

 

 Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.

Ići dole 
AutorPoruka
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Points : 3066
Reputation : 10
Datum upisa : 02.12.2008

Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.   Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. EmptyČet Maj 26, 2011 11:54 am

Пяток 5-й по Пасце.

Апостол Деяний, зачало 36. [Деян. 15, 5–34.]

Во дни оны, восташа нецыи от ереси фарисейския веровавшии, глаголюще, яко подобает обрезати их, завещавати же блюсти закон Моисеов. Собрашася же апостоли и старцы ведети о словеси сем. Многу же взысканию бывшу, востав Петр рече к ним: мужие братие, вы весте, яко от дний первых Бог в нас избра, усты моими услышати языком слово благовестия, и веровати. И Сердцеведец Бог свидетельствова им, дав им Духа Святаго, якоже и нам. И ничтоже разсуди между нами же и онеми, верою очищ сердца их: ныне убо что искушаете Бога, хотяще возложити иго на выи учеником, егоже ни отцы наши, ни мы возмогохом понести? Но благодатию Господа Иисуса Христа веруем спастися, якоже и они. Умолча же все множество, и послушаху Варнавы и Павла поведающих, елика сотвори Бог знамения и чудеса во языцех има. По умолчании же их, отвеща Иаков, глаголя: мужие братие, послушайте мене. Симеон поведа, яко прежде Бог посети прияти от язык люди о имени Своем: и сему согласуют словеса пророк, якоже пишет: По сих обращуся и созижду кров Давидов падший, и раскопаная его созижду, и исправлю его: яко да взыщут прочии человецы Господа, и вси языцы, в нихже наречеся имя Мое: глаголет Господь, творяй сия вся. Разумна от века суть Богови вся дела Его. Сего ради аз сужду, не стужати от язык обращающимся к Богу, но заповедати им огребатися от треб идольских, и от блуда, и удавленины, и от крове: и, елика неугодна себе быти, иным не творити. Моисей бо от родов древних по вся грады проповедающия его имать в сонмищах, по вся субботы чтомый. Тогда изволися апостолом и старцем со всею церковию, избравше мужа от них, послати во Антиохию с Павлом и Варнавою: Иуду, нарицаемаго Варсаву, и Силу, мужа нарочита в братии. Написавше рукама их сия: Апостоли, и старцы, и братия, сущим во Антиохии, и Сирии, и Киликии братии, иже от язык, о Господе радоватися. Понеже убо слышахом, яко нецыи от нас изшедше возмутиша вас словесы, развращающе души ваша, глаголюще, обрезатися и блюсти закон, имже мы не завещахом: изволися нам собравшимся единодушно, избранныя мужи послати к вам, с возлюбленныма нашима Варнавою и Павлом, человекома предавшема души своя, о имени Господа нашего Иисуса Христа. Послахом убо Иуду и Силу, и тех словом сказующих таяжде. Изволися бо Святому Духу и нам, ничтоже множае возложити вам тяготы, разве нуждных сих: огребатися от идоложертвенных, и крове, и удавленины, и блуда: и, елика не хощете вам быти, другим не творите: от нихже соблюдающе себе, добре сотворите. Здравствуйте. Они же убо послани бывше, приидоша во Антиохию: и собравше народ, вдаша послание. Прочетше же, возрадовашася о утешении. Иуда же и Сила, и та пророка суща, словом мнозем утешиста братию и утвердиста. Пребывша же тамо время, отпущена быста с миром от братий ко апостолом. Изволися же Силе пребыти тамо, Иуда же возвратися во Иерусалим.

Евангелие Иоанна, зачало 37. [Ин. 10, 17–28.]

Рече Господь ко пришедшим к Нему иудеем: сего ради Мя Отец любит, яко Аз душу Мою полагаю, да паки прииму ю. Никтоже возмет ю от Мене, но Аз полагаю ю о Себе: область имам положити ю, и область имам паки прияти ю: сию заповедь приях от Отца Моего. Распря же паки бысть во иудеех за словеса сия. Глаголаху же мнози от них: беса имать и неистов есть, что Его послушаете? Инии глаголаху: сии глаголи не суть беснующагося: еда может бес слепому очи отверсти? Быша же тогда обновления во Иеросалимех, и зима бе. И хождаше Иисус в церкви, в притворе Соломони. Обыдоша же Его иудее, и глаголаху Ему: доколе души наша вземлеши? аще Ты еси Христос, рцы нам не обинуяся. Отвеща им Иисус: рех вам, и не веруете: дела, яже Аз творю о имени Отца Моего, та свидетельствуют о Мне. Но вы не веруете: несте бо от овец Моих, якоже рех вам. Овцы Моя гласа Моего слушают: и Аз знаю их, и по Мне грядут. И Аз живот вечный дам им.


Poslednji izmenio Марусєвіч dana Čet Jun 06, 2013 7:31 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Points : 3066
Reputation : 10
Datum upisa : 02.12.2008

Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   Пяток 5-й по Пасце. ЦСл. EmptyČet Jun 06, 2013 7:22 pm


«Вы не верите, ибо вы не из овец Моих» (Ин.10:26), – говорит Господь неверовавшим иудеям. «Овцы Мои слушаются голоса Моего, и Я знаю их, и они идут за Мною» (Ин.10:27). Неверующие не от стада Христова. Тогда неверующие были такие, которые еще не входили в стадо, а теперь между нами неверующие все те, которые отпали от веры или отстали от стада Христова. Господь – пастырь: все Его овцы по Нем идут, следуя Его учению и исполняя Его святые заповеди. Грешники – это овцы больные и слабые, но все же плетущиеся тут же вместе со стадом. А веру потерявшие – это те, которые совсем отстали, и брошены на съедение зверям. Вот они-то настоящие отсталые. Они не из стада Христова и голоса Его не слушают; и Он не знает их, не знает потому, что они не дают знать о себе, как дала знать кровоточивая. И на суде сказано им будет: не знаю вас, отойдите.
Nazad na vrh Ići dole
 
Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања годишњег богослужбеног круга :: Од Васкрса до Духова :: Недеља 5. Слепог-
Skoči na: