СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Andrei11
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Машенька

Машенька

Broj poruka : 540
Datum upisa : 05.03.2011

Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Empty
PočaljiNaslov: Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.   Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. EmptyPon Mar 28, 2011 9:41 pm

Во вторник 4-й седмицы Великаго Поста.

На 6-м часе:

Пророчества Исаиина чтение. [Глава 25, ст. 1 – 9.]

Господи Боже мой, прославлю Тя, воспою имя Твое, яко сотворил еси чудная дела, совет древний истинный: да будет, Господи. Яко положил еси грады в персть, грады твердыя, еже пасти основаниям их, нечестивых град да не созиждется в век. Сего ради благословят Тя людие нищии, и гради человеков обидимых возблагословят Тя. Был бо еси всякому граду смиренному помощник, и изнемогающим за оскудение покров, от человек злых избавиши их: покров жаждущих, и дух человеков обидимых. Аки человецы малодушнии жаждущии в Сионе, яко избавиши их от человек нечестивых, имже нас предал еси. И сотворит Господь Саваоф всем языком: на горе сей испиют радость, испиют вино. Помажутся миром на горе сей: предаждь сия вся языком: той бо совет на вся языки. Пожре смерть возмогши, и паки отъят Господь Бог всякую слезу от всякаго лица: поношение людей отъят от всея земли, уста бо Господня глаголаша [сия]. И рекут в день оный: се Бог наш, Наньже уповахом, и спасет нас: Сей Господь, потерпехом Его, и возрадовахомся, и возвеселихомся о спасении нашем.

Бытия чтение. [Глава 9, ст. 8 – 17.]

Рече Бог Ноеви, и сыном его с ним, глаголя: Се Аз поставляю завет Мой вам, и семени вашему по вас, И всякой души живущей с вами, от птиц, и от скот, и всем зверем земным, елика с вами [суть] от всех изшедших из ковчега. И поставлю завет Мой с вами: и не умрет всяка плоть ктому от воды потопныя, и ктому не будет потоп водный, еже истлити всю землю. И рече Господь Бог Ноеви: сие знамение завета, еже Аз даю между Мною и вами, и между всякою душею живою, яже есть с вами в роды вечныя: Дугу мою полагаю во облаце, и будет в знамение завета [вечнаго] между Мною и землею. И будет егда наведу облаки на землю, явится дуга Моя во облаце: И помяну завет Мой, иже есть между Мною и вами, и между всякою душею живущею во всякой плоти, и не будет ктому вода в потоп, яко потребити всяку плоть. И будет дуга Моя во облаце: и узрю ю, еже помянути завет вечный между Мною и землею, и между всякою душею живущею во всякой плоти, яже есть земли. И рече Бог Ноеви: сие знамение завета, егоже положих между Мною, и между всякою плотию, яже есть на земли.

Притчей чтение. [Глава 12, ст. 8 – 22.]

Уста разумнаго хвалима бывают от мужа: слабосерд же поругаемь бывает. Лучше муж в безчестии работаяй себе, нежели честь себе обложив, и лишаяйся хлеба. Праведник милует души скотов своих: утробы же нечестивых немилостивны. Делаяй свою землю, исполнится хлебов: гонящии же суетная лишени разума. иже есть сладостен в винном пребывании, в своих твердынях оставит безчестие. Желания нечестивых зла, корение же благочестивых в твердостех. За грех устен впадает в сети грешник: избегает же от них праведник. сматряяй кротко, помилован будет: а сретаяй во вратех, оскорбит души. От плодов уст душа мужа наполнится благих: воздаяние же устен его воздастся ему: Путие безумных прави пред ними: послушает советов мудрый. Безумный абие исповесть грех свой: крыет же свое безчестие хитрый. Явленную веру возвещает праведный: свидетель же неправедных льстив. Суть, иже глаголюще уязвляют аки мечи: языцы же премудрых исцеляют. Устне истинны исправляют свидетельство: свидетель же скор язык имать неправеден. Лесть в сердце кующаго злая: хотящии же мира, возвеселятся. Ничтоже неправедное угодно есть праведному: нечестивии же исполнятся злых. Мерзость Господеви устне лживы: творяй же верно приятен Ему.
Nazad na vrh Ići dole
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. EmptyPon Apr 08, 2013 7:56 pm

Крещение по апостолу Петру есть "обещание Богу доброй совести" (1 Пет. З, 21). Крестившийся дает обет жить остальное время по чистой совести, по всей широте заповедей Господних, принятых в совесть. Нравственная чистота есть черта крещеного. Апостол Павел светлость жизни его сравнивает с светлостью воскресшего Господа. "Чтобы, как Христос воскрес из мертвых славою Отца, так и нам ходить в обновленной жизни" (Рим. 6, 4). В крещении ветхий грехолюбивый человек умирает, и восстает человек новый, ревнитель добрым делам. "Так и вы", крещенные, "почитайте себя мертвыми для греха, живыми же для Бога во Христе Иисусе, Господе нашем. Итак, да не царствует грех в смертном вашем теле, чтобы вам повиноваться ему в похотях его; и не предавайте членов ваших греху в орудия неправды, но представьте себя Богу, как оживших из мертвых, и члены ваши Богу в орудия праведности. Грех не должен над нами господствовать" (Рим. 6, 11-14).
Nazad na vrh Ići dole

Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» В среду 2-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» В четверток 1-я седмицы Великого поста. ЦСл текст гражданским шрифтом
» В среду 4-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» Во вторник 6-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом.
» Во вторник 2-я седмицы - ЦСл текст гражданским шрифтом

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања из Старог Завета :: Паримије - Недеља сиропусна и Велики пост :: Седмица четврта Великог Поста-
Skoči na: