Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
| | Autor | Poruka |
---|
Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Pon Mar 28, 2011 9:41 pm | |
| Во вторник 4-й седмицы Великаго Поста.
На 6-м часе:
Пророчества Исаиина чтение. [Глава 25, ст. 1 – 9.] Господи Боже мой, прославлю Тя, воспою имя Твое, яко сотворил еси чудная дела, совет древний истинный: да будет, Господи. Яко положил еси грады в персть, грады твердыя, еже пасти основаниям их, нечестивых град да не созиждется в век. Сего ради благословят Тя людие нищии, и гради человеков обидимых возблагословят Тя. Был бо еси всякому граду смиренному помощник, и изнемогающим за оскудение покров, от человек злых избавиши их: покров жаждущих, и дух человеков обидимых. Аки человецы малодушнии жаждущии в Сионе, яко избавиши их от человек нечестивых, имже нас предал еси. И сотворит Господь Саваоф всем языком: на горе сей испиют радость, испиют вино. Помажутся миром на горе сей: предаждь сия вся языком: той бо совет на вся языки. Пожре смерть возмогши, и паки отъят Господь Бог всякую слезу от всякаго лица: поношение людей отъят от всея земли, уста бо Господня глаголаша [сия]. И рекут в день оный: се Бог наш, Наньже уповахом, и спасет нас: Сей Господь, потерпехом Его, и возрадовахомся, и возвеселихомся о спасении нашем. Бытия чтение. [Глава 9, ст. 8 – 17.] Рече Бог Ноеви, и сыном его с ним, глаголя: Се Аз поставляю завет Мой вам, и семени вашему по вас, И всякой души живущей с вами, от птиц, и от скот, и всем зверем земным, елика с вами [суть] от всех изшедших из ковчега. И поставлю завет Мой с вами: и не умрет всяка плоть ктому от воды потопныя, и ктому не будет потоп водный, еже истлити всю землю. И рече Господь Бог Ноеви: сие знамение завета, еже Аз даю между Мною и вами, и между всякою душею живою, яже есть с вами в роды вечныя: Дугу мою полагаю во облаце, и будет в знамение завета [вечнаго] между Мною и землею. И будет егда наведу облаки на землю, явится дуга Моя во облаце: И помяну завет Мой, иже есть между Мною и вами, и между всякою душею живущею во всякой плоти, и не будет ктому вода в потоп, яко потребити всяку плоть. И будет дуга Моя во облаце: и узрю ю, еже помянути завет вечный между Мною и землею, и между всякою душею живущею во всякой плоти, яже есть земли. И рече Бог Ноеви: сие знамение завета, егоже положих между Мною, и между всякою плотию, яже есть на земли. Притчей чтение. [Глава 12, ст. 8 – 22.] Уста разумнаго хвалима бывают от мужа: слабосерд же поругаемь бывает. Лучше муж в безчестии работаяй себе, нежели честь себе обложив, и лишаяйся хлеба. Праведник милует души скотов своих: утробы же нечестивых немилостивны. Делаяй свою землю, исполнится хлебов: гонящии же суетная лишени разума. иже есть сладостен в винном пребывании, в своих твердынях оставит безчестие. Желания нечестивых зла, корение же благочестивых в твердостех. За грех устен впадает в сети грешник: избегает же от них праведник. сматряяй кротко, помилован будет: а сретаяй во вратех, оскорбит души. От плодов уст душа мужа наполнится благих: воздаяние же устен его воздастся ему: Путие безумных прави пред ними: послушает советов мудрый. Безумный абие исповесть грех свой: крыет же свое безчестие хитрый. Явленную веру возвещает праведный: свидетель же неправедных льстив. Суть, иже глаголюще уязвляют аки мечи: языцы же премудрых исцеляют. Устне истинны исправляют свидетельство: свидетель же скор язык имать неправеден. Лесть в сердце кующаго злая: хотящии же мира, возвеселятся. Ничтоже неправедное угодно есть праведному: нечестивии же исполнятся злых. Мерзость Господеви устне лживы: творяй же верно приятен Ему. | |
| | | Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года. Pon Apr 08, 2013 7:56 pm | |
| Крещение по апостолу Петру есть "обещание Богу доброй совести" (1 Пет. З, 21). Крестившийся дает обет жить остальное время по чистой совести, по всей широте заповедей Господних, принятых в совесть. Нравственная чистота есть черта крещеного. Апостол Павел светлость жизни его сравнивает с светлостью воскресшего Господа. "Чтобы, как Христос воскрес из мертвых славою Отца, так и нам ходить в обновленной жизни" (Рим. 6, 4). В крещении ветхий грехолюбивый человек умирает, и восстает человек новый, ревнитель добрым делам. "Так и вы", крещенные, "почитайте себя мертвыми для греха, живыми же для Бога во Христе Иисусе, Господе нашем. Итак, да не царствует грех в смертном вашем теле, чтобы вам повиноваться ему в похотях его; и не предавайте членов ваших греху в орудия неправды, но представьте себя Богу, как оживших из мертвых, и члены ваши Богу в орудия праведности. Грех не должен над нами господствовать" (Рим. 6, 11-14). | |
| | | | Во вторник 4-я седмицы Великого Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |