Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| В четверток 6-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
| | Autor | Poruka |
---|
Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: В четверток 6-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Sre Apr 13, 2011 7:43 pm | |
| В четверток 6-я седмицы Великаго Поста.
На 6-м часе:
Пророчества Исаиина чтение. [Глава 65, ст. 8 – 16.] Тако глаголет Господь: имже образом обретается ягода на грезне, и рекут, не погуби его, яко благословение есть в нем: тако сотворю служащаго Ми ради, не имам всех погубити ради его. И изведу из Иакова семя, и из Иуды, и наследит гору святую Мою, и наследят избраннии Мои, и раби Мои, и вселятся тамо. И будут в дубраве ограды стадом, и юдоль Ахорская в покоище говядов людем Моим, иже взыскаша Мене. Вы же оставившии Мя, и забывающии гору святую Мою, и уготовляющии демону трапезу, и исполняющии щастию растворение: Аз предам вас под меч, вси закланием падете: яко звах вас, и не послушасте: глаголах, и преслушасте, и сотвористе лукавое предо Мною, и яже не хотех, избрасте. Сего ради тако глаголет Господь: се работающии Ми ясти будут, вы же взалчете. се работающии Ми пити будут, вы же возжаждете: Се работающии Ми возрадуются, вы же посрамитеся: се работающии Ми возвеселятся в веселии сердца, вы же возопиете в болезни сердца вашего, и от сокрушения духа восплачетеся. Оставите бо имя ваше в насыщение избранным Моим, вас же избиет Господь. работающим же Мне наречется имя новое, Еже благословится на земли: благословят бо Бога истиннаго. В четверток вечера:
Бытия чтение. [Глава 46, ст. 1 – 7.] Востав Израиль сам и вся сущая его, прииде ко кладязю клятвенному, и пожре жертву Богу отца своего Исаака. Рече же Бог ко Израилю в видении нощию, глаголя: Иакове, Иакове. он же рече: что есть? Он же рече ему: Аз есмь Бог отцев твоих, не убойся изыти во Египет: в язык бо велий сотворю тя тамо. И Аз сниду с тобою во Египет, и Аз возведу тя до конца: и Иосиф возложит руки своя на очи твои. Воста же Иаков от кладязя клятвеннаго: и взяша сынове Израиля отца своего, и стяжание, и жены своя на колесницы, яже посла Иосиф взяти его. И вземше имения своя, и все стяжание, еже стяжаша в земли Ханаанстей, внидоша во Египет Иаков, и все семя его с ним: Сынове, и сынове сынов его с ним: дщери, и дщери дщерей его, и все семя свое введе во Египет. Притчей чтение. [Глава 23, ст. 15 – 35. Глава 24, ст. 1 – 5.] Сыне, аще премудро будет сердце твое, возвеселиши мое сердце. И пребудут в словесех твоих устне к моим устнам, аще права будут. Да не ревнует сердце твое грешником, но в страсе Господни буди весь день. Аще бо соблюдеши я, будут ти внуцы, и упование твое не отступит. Слушай сыне, и премудр бывай, и исправляй мысли твоего сердца. Не буди винопийца, ниже прилагайся к сложением и купованием мяс: Всяк бо пияница и блудник обнищает, и облечется в раздранная, и в рубища всяк сонливый. Слушай сыне отца родившаго тя, и не презирай, егда состареется мати твоя. Истину стяжи, и не отрини мудрости, и учения, и разума. Добре воспитовает отец праведен, о сыне же премудрем веселится душа его: Да веселится отец и мати о тебе, и да радуется рождшая тя. Даждь ми сыне твое сердце, очи же твои моя пути да соблюдают. Сосуд бо сокрушен чуждий дом, и студенец тесен чуждий. Сей бо вскоре погибнет, и всякий законопреступник потребится. Кому горе? кому молва? кому судове? кому горести и свары, кому сокрушения вотще? кому сини очи? Не пребывающим ли в вине? и не назирающим ли, где пирове бывают: Не упивайтеся вином, но беседуйте к человеком праведным, и беседуйте в проходех аще бо на чаши и сткляницы вдаси очи твои, последи имаши ходити нажайший белильнаго древа. Последи же яко от змия уязвен прострется, и якоже от кераста разливается ему яд. Очи твои егда узрят [жену] чуждую, уста твоя тогда возглаголют стропотная: И возляжеши яко в сердце моря, и якоже кормчий во мнозе волнении. Речеши же: биша мя, и не поболех, и поругашася ми, аз же не разумех: когда утро будет, да шед взыщу, с нимиже снидуся. Сыне, не ревнуй мужем злым, ниже возжелей быти с ними: Лжам бо поучается сердце их, и болезни устне их глаголют. С премудростию зиждется дом, и с разумом исправляется: С чувствием исполняются сокровища от всякаго богатства честнаго и добраго. Лучше мудрый крепкаго, и муж разум имеяй земледельца велика.
Poslednji izmenio Машенька dana Sre Apr 24, 2013 6:49 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года. Sre Apr 24, 2013 6:49 pm | |
| Из сердца непрестанно исходят помышления, иногда добрые, а больше злые. Злым совсем не должно следовать, но и добрые не всегда должно исполнять; бывает, что и добрые сами по себе помышления неуместны на деле по обстоятельствам. Вот почему и предписывается внимать себе, смотреть за всем, исходящим из сердца, – злое отвергать, доброе обсуждать и исполнять только то, что окажется истинно добрым. Но лучше бы всего совсем заключить сердце, чтоб из него не выходило и в него не входило ничего, без разрешения ума, чтобы ум во всем предшествовал, определяя движения сердца. Но таким бывает ум только тогда, когда он есть ум Христов. Стало быть, умно-сердечно сочетайся со Христом и будет внутри тебя все исправно. | |
| | | | В четверток 6-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |