СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима
 
PrijemPrijem  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Juni 2021
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Andrei11
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

 

 В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом

Ići dole 
AutorPoruka
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Points : 3066
Reputation : 10
Datum upisa : 02.12.2008

В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Empty
PočaljiNaslov: В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом   В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом EmptyČet Apr 14, 2011 11:09 am

В пяток 6-я седмицы.

На 6-м часе:

Пророчества Исаиина чтение. [Глава 66, ст. 10 – 24.]

Веселися Иерусалиме, и торжествуйте в нем вси любящии его, и живущии в нем радуйтеся вкупе с ним радостию, вси елицы плакасте о нем, Да ссете и насытитеся от сосца утешения его, да ссавше насладитеся от входа славы его. Яко сия глаголет Господь: се Аз уклоняю на ня, аки реку мира, и аки поток наводняемый, славу языков: дети их на рамена взяты будут, и на колену утешатся. Якоже аще кого мати утешает, тако и Аз утешу вы, и во Иерусалиме утешитеся. И узрите, и возрадуется сердце ваше, и кости ваша яко трава прозябнут: и познается рука Господня боящимся Его, и запретит непокаряющимся. Се бо Господь, яко огнь приидет, и яко буря колесницы Его, воздати яростию отмщение Свое, и прещение во пламени огненне. Огнем бо Господним судитися будет вся земля, и мечем Его всяка плоть: мнози язвени будут от Господа. Очищающиися и освящающиися в вертоградех, и в преддвериих ядущии мясо свиное, и мерзости, и мыши, вкупе погибнут, рече Господь. И Аз дела их и помышления их вем и гряду собрати вся народы и языки, и приидут, и узрят славу Мою: И оставлю на них знамение, и послю от них спасеных во языки, в Фарсис, и в Фуд, и в Луд, и в Мосох, и в Фовель, и во Елладу, и во островы дальныя, иже не слышаша имене Моего, ниже видеша славу Мою: и возвестят славу Мою во языцех. И приведут братию вашу от всех язык дар Господеви, с коньми и колесницами и с носилами мсков, под сеньми во святый град Иерусалим, рече Господь: аки бы принесли сынове Израилевы жертвы своя Мне со псалмы в дом Господень. И от тех пойму Себе жерцы и левиты, рече Господь. Якоже бо небо ново, и земля нова, яже Аз творю, пребывают предо Мною, глаголет Господь: тако станет семя ваше, и имя ваше. И будет месяц от месяца, и суббота от субботы, приидет всяка плоть поклонитися предо Мною во Иерусалим, рече Господь. И изыдут: и узрят трупы человеков преступивших Мне, червь бо их не скончается, и огнь их не угаснет, и будут в позор всякой плоти.

В пятницу вечера:

Бытия чтение. [Глава 49, ст. 33, глава 50, ст. 1 – 26.]

Преста Иаков завещая сыном своим: и возложив Иаков нозе свои на одр, умре, и приложися к людем своим. И припад Иосиф на лице отца своего, плакася [горько] о нем, и облобыза его. И повеле Иосиф рабом своим погребателем погребсти отца своего: и погребоша погребатели Израиля. И исполнишася ему четыредесять дней, тако бо исчисляются дние погребения: и плакася его Египет седмьдесят дней. Егда же преидоша дние плача, глагола Иосиф к вельможам фараоновым, глаголя: аще обретох благодать пред вами, рцыте о мне во уши фараону, глаголюще: отец мой закля мя прежде скончания [своего], глаголя: во гробе, егоже ископах себе в земли Ханаани, тамо мя погреби ныне убо возшед погребу отца моего, и возвращуся. и рекоша фараону по словеси Иосифову. И рече фараон к Иосифу: взыди, погреби отца твоего, якоже закля тя. И взыде Иосиф погребсти отца своего: и совзыдоша с ним вси раби фараони, и старейшины дому его, и вси старейшины земли Египетския. И весь дом Иосифов, и братия его, и весь дом отца его, и сродницы его: овцы же и волы оставиша в земли Гесем. И совзыдоша с ним и колесницы и конницы, и бысть полк велик зело. И приидоша на гумно Атадово, еже есть об он пол Иордана, и рыдаша его рыданием велиим и крепким зело: и сотвори плачь отцу своему седмь дней. И видеша жители земли Ханаанския плач на гумне Атадове, и реша: плач велик сей есть египтяном: сего ради наречеся имя месту тому, Плач Египетск, еже есть об он пол Иордана. И сотвориша ему тако сынове его, якоже заповеда им. И взяша его сынове его, в землю Ханааню: и погребоша его в пещере сугубей, юже стяжа Авраам, пещеру в стяжание гроба от Ефрона Хеттеанина, прямо Мамврии. И возвратися Иосиф во Египет, сам и братия его, и вси совозшедшии погребсти отца его. Видевше же братия Иосифовы, яко умре отец их, реша: да не когда воспомянет злобу нашу Иосиф, и воздаянием воздаст нам за вся злая, яже показахом ему. И пришедше ко Иосифу, рекоша: отец твой закля прежде кончины своея, глаголя: Тако рцыте Иосифу: остави им неправду и грех их, яко лукавая тебе показаша, и ныне приими неправду рабов Бога отца твоего. и плакася Иосиф, глаголющим им к нему. И пришедше к нему рекоша: се мы тебе раби. И рече к ним Иосиф: не бойтеся, Божий бо есмь аз. Вы совещасте на мя злая, Бог же совеща о мне во благая, дабы было якоже днесь, и препиталися бы людие мнози. И рече им: не бойтеся, аз препитаю вас, и домы ваши. и утеши их, и глагола им по сердцу их. И вселися Иосиф во Египте сам и братия его, и весь дом отца его: и поживе Иосиф лет сто десять. И виде Иосиф Ефремли дети до третияго рода: и сынове Махира сына Манассиина родишася при бедрех Иосифовых. И рече Иосиф братии своей, глаголя: аз умираю: посещением же посетит вас Бог, и изведет вас от земли сея в землю, о нейже клятся Бог отцем нашим, Аврааму, Исааку, и Иакову. И закля Иосиф сыны Израилевы, глаголя: в посещении, имже посетит вас Бог, совознесите и кости моя отсюду с вами. И скончася Иосиф сый лет ста десяти: и погребоша его, и положиша в раце во Египте.

Притчей чтение. [Глава 31, ст. 8 – 32.]

Сыне, отверзай уста твоя слову Божию, и суди вся здраво. Отверзай уста твоя, и суди праведно, разсуждай же убога и немощна. Жену доблю кто обрящет, дражайши есть камения многоценнаго таковая. Дерзает на ню сердце мужа ея: таковая добрых корыстей не лишится. Делает бо мужу своему благая во все житие. Обретши волну и лен, сотвори благопотребное рукама своима. Бысть яко корабль куплю деющий, издалеча собирает себе богатство. И востает из нощи, и даде брашна дому, и дела рабыням. Узревши село купи: от плодов же рук своих насади стяжание. Препоясавши крепко чресла своя, утвердит мышцы своя на дело. И вкуси, яко добро есть делати, и не угасает светильник ея всю нощь. Лакти своя простирает на полезная, руце же свои утверждает на вретено. И руце свои отверзает убогому, длань же простре нищу. Не печется о сущих в дому муж ея, егда где замедлит: вси бо у нея одеяни суть. Сугуба одеяния сотвори мужу своему, от виссона же и порфиры себе одеяния. Славен бывает во вратех муж ея, внегда аще сядет в сонмищи со старейшины жительми земли. Плащаницы сотвори, и продаде финикианом, опоясания же хананеом. Уста своя отверзе внимательно и законно, и чин заповеда языку своему. Крепостию и лепотою облечеся, и возвеселися во дни последния. Тесны стези дому ея: брашна же леностнаго не яде. Уста своя отверзе мудро и законно: Милостыня же ея возстави чада ея, и обогатишася: и муж ея похвали ю. Многи дщери стяжаша богатство, многи сотвориша силу: ты же предуспела и превознеслася еси над всеми. Ложнаго угождения, и суетныя доброты женския несть в тебе: жена бо разумная благословена есть. страх же Господень сия да хвалит. Дадите ей от плодов устен ея, и да хвалимь будет во вратех муж ея.
Nazad na vrh Ići dole
Машенька

Машенька

Broj poruka : 540
Points : 1042
Reputation : 0
Datum upisa : 05.03.2011

В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом EmptyČet Apr 25, 2013 6:56 pm


Кончились дни св. Четыредесятницы! Теперь всякий сядь и сведи итоги, – что было в начале и что есть теперь? Была купля: что же, какова выручка? есть ли хоть малая прибыль? Выступили мы на ристалище: что же, гнались мы и, гнавшись, достигли ли ожидаемого? Борьба была объявлена: что же, вооружались ли мы, дрались ли, и дравшись, пали или победили? Внимательные и бодренные постники, с сердцем сокрушенным и смиренным потрудившиеся, конечно, озираясь назад, не могут не порадоваться. Нам же, нерадивым и плотоугодливым, только о сластях и утехах хлопотавшим, всегда одно стыдение лица. А то и этого нет. Иных бьют, и не больно им, потому что у них лоб медян и шея железна.
Nazad na vrh Ići dole
 
В пяток 6-я седмицы. ЦСл текст гражданским шрифтом
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања из Старог Завета :: Паримије - Недеља сиропусна и Велики пост :: Седмица шеста Великог Поста-
Skoči na: