Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| В среду 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
| | Autor | Poruka |
---|
Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: В среду 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Uto Apr 05, 2011 7:57 pm | |
| В среду 5-я седмицы Великаго Поста.
На 6-м часе тропарь:
Пророчества Исаиина чтение. [Глава 41, ст. 4 – 14.] Тако глаголет Господь: Аз Бог первый, и в грядущая Аз есмь. Видеша языцы и убояшася, концы земнии приближишася, и приидоша вкупе. Судяй кийждо ближнему, и брату помощи, и речет: Превозможе муж древоделатель, и ковач бияй млатом, вкупе проковаяй: овогда убо речет, спаяние добро есть, утвердиша я гвоздьми, положат я, и не подвигнутся. Ты же Израилю, рабе Мой Иакове, егоже избрах, семя Авраамле, егоже возлюбих. Егоже поях от конец земли, и от стражб ея призвах тя, и рекох ти: раб Мой еси, избрах тя, и не оставих тебе. Не бойся, с тобою бо есмь, не прельщаю: Аз бо есмь Бог твой, укрепивый тя, и помогох ти, и утвердих тя десницею Моею праведною. Се постыдятся и посрамятся вси сопротивляющиися тебе, будут бо яко не сущии, и погибнут вси соперницы твои. Взыщеши их, и не обрящеши человеков, иже поругаются тебе: будут бо аки не бывшии, и не будут ратующии тебе. Яко Аз Бог твой держай десницу твою, глаголяй тебе: Не бойся Иакове, малый Израилю, Аз помогох ти, глаголет Бог твой, избавляяй тя Святый Израилев. В среду вечера:
Бытия чтение. [Глава 17, ст. 1 – 9.] Бысть Авраму лет девятьдесят девять: и явися Господь Авраму, и рече ему: Аз есмь Бог твой, благоугождай предо Мною, и буди непорочен. И положу завет Мой между Мною, и между тобою, и умножу тя зело. И паде Аврам на лицы своем: и рече ему Бог глаголя: И Аз се завет Мой с тобою, и будеши отец множества языков. И не наречется ктому имя твое Аврам, но будет имя твое Авраам: яко отца многих языков положих тя. И возращу тя зело зело, и положу тя в народы, и царие из тебе изыдут: И поставлю завет Мой между Мною и между тобою, и между семенем твоим по тебе в роды их в завет вечен, да буду тебе Бог, и семени твоему по тебе: И дам тебе и семени твоему по тебе землю, в нейже обитаеши, всю землю Ханааню во одержание вечное, и буду им Бог. И рече Бог ко Аврааму: ты же завет Мой соблюдеши, ты и семя твое по тебе в роды их. Притчей чтение. [Глава 15, ст. 20 – 33. Глава 16, ст. 1 – 9.] Сын премудр веселит отца: сын же безумен раздражает матерь свою. Несмысленнаго стези скудны ума: муж же разумен исправляя ходит. Отлагают помышления не чтущии сонмищ: в сердцах же советных пребывает совет: Не послушает злый его, ниже речет полезно что и добро общему. Путие живота помышления разумнаго, да уклонився от ада спасется. Домы досадителей разоряет Господь: утверди же предел вдовицы. Мерзость Господеви помысл неправедный: чистых же глаголы честны. Губит себе мздоимец: ненавидяй же даров приятия спасется. милостынями и верами очищаются греси: страхом же Господним уклоняется всяк от зла. Сердца праведных поучаются вере: уста же нечестивых отвещают злая. приятни пред Господем путие мужей праведных, имиже и врази друзи бывают. Далече отстоит Бог от нечестивых: молитвы же праведных послушает. лучше малое приятие с правдою, нежели многая жита с неправдою. сердце мужа да мыслит праведная, да от Бога исправятся стопы его. Видящее око добрая, веселит сердце: слава же благая утучняет кости. Слушаяй обличений живота, посреде премудрых водворится. Иже отметает наказание, ненавидит себе: соблюдаяй же обличения, любит свою душу. Страх Господень наказание, и премудрость: и начало славы отвещает ей: [предыдет же смиренным слава.] Человеку предложение сердца: и от Господа ответ языка. Вся дела смиреннаго явленна пред Богом: и укрепляяй духи Господь. Приближи ко Господу дела твоя, и утвердятся помышления твоя. Вся содела Господь Себе ради: нечестивии же в день зол погибнут. Нечист пред Богом всяк высокосердый, в руку же руце влагаяй неправедно, не обезвинится. Начало пути блага, еже творити праведная, приятна же пред Богом паче, нежели жрети жертвы. Ищай Господа, обрящет разум с правдою: Праве же ищущии Его, обрящут мир. Вся дела Господня с правдою: хранится же нечестивый на день зол. | |
| | | Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года. Uto Apr 16, 2013 7:39 pm | |
| "Путь жизни мудрого вверх, чтобы уклониться от преисподней внизу" (Прит. 15, 24). Всем известно, что есть ад и туда может попасть всякий за дела свои. Но не все помнят это и не так исправно живут, чтобы видна была забота уклониться от ада. Живут, как живется, на авось: авось как-нибудь и в ад не попадем. Где же разум наш? В житейских делах еще может сходить с рук "авось", но в таком решительном деле, которое, однажды совершившись, пребудет во веки веков неизменным, "авось" обличает неразумность последней степени. Не кичись же, разум, своей разумностью, когда не помнишь этого и не предлагаешь нам помышлений жизни, как уклонившись от ада, спастись. | |
| | | | В среду 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |