Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| Во вторник 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
| | Autor | Poruka |
---|
Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Во вторник 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. Pon Apr 04, 2011 7:42 pm | |
| Во вторник 5-я седмицы Великаго Поста.
На 6-м же часе:
Пророчества Исаиина чтение. [Глава 40, ст. 18 – 31.] Тако глаголет Господь: кому уподобисте Господа, и коему подобию уподобисте Его? Еда образ сотвори древоделатель, или златарь слияв злато позлати его, или подобием сотвори его? Древо бо негниющее избирает древоделатель, и мудре ищет, како поставит образ его, и да не поколеблется. Не разуместе ли, не слышасте ли? не возвестися ли вам исперва? не разуместе ли основания земли, Содержай круг земли, и живущия на ней аки пруги: поставивый небо яко камару, и простер е, яко скинию обитати. Даяй князи, аки ничтоже, владети, и землю, аки ничтоже сотвори. Не насадят бо, ниже насеют, и не вкоренится в земли корение их: дхне на них ветр, и изсхоша, и буря аки стеблие возмет их. Ныне убо кому Мя уподобисте, и вознесуся, рече Святый? Воззрите на высоту очима вашима, и видите, Кто сотвори сия вся? носяй по числу утварь Свою, и вся по имени прозовет от многия славы, и в державе крепости Своея ничтоже утаися от тебе. Еда бо речеши Иакове, и что глаголал еси Израилю? утаися путь мой от Бога, и Бог мой суд отъя и отступи. И ныне не уразумел ли еси? ни ли слышал еси? Бог вечный, Бог устроивый концы земли, не взалчет, ниже утрудится, ниже есть изобретение премудрости Его. Даяй алчущим крепость, и неболезненным печаль. Взалчут бо юнейшии, и утрудятся юноты, и избраннии не крепцы будут: Терпящии же Господа изменят крепость. Во вторник 5-я седмицы вечера:
Бытия чтение. [Глава 15, ст. 1 – 15.] Бысть слово Господне ко Авраму в видении нощию, глаголя: не бойся Авраме: Аз защищаю тя, мзда твоя многа будет зело. Глагола же Аврам: Владыко Господи, что ми даси? аз же отпущаюся безчаден: сын же масек домочадицы моея, сей Дамаск Елиезер. И рече Аврам: понеже мне не дал еси семене, домочадец же мой наследник мой будет. И абие глас Господень бысть к нему, глаголющий: не будет сей наследник твой, но иже изыдет из тебе, той будет наследник тебе. Изведе же его вон, и рече ему: воззри на небо, и изочти звезды, аще возможеши исчести я. и рече: тако будет семя твое. И верова Аврам Богу, и вменися ему в правду. Рече же к нему: Аз [есмь] Бог изведый тя от страны Халдейския, яко дати тебе землю сию наследствовати. И рече: Владыко Господи, по чесому уразумею, яко наследити ю имам? Рече же к нему: возми Мне юницу трилетну, и козу трилетну, и овна трилетна, и горлицу, и голубя. Взя же он вся сия, и раздели я на полы, и положи я противолична едина к другому, птиц же не раздели. Слетеша же птицы на телеса растесаная их: и седе близу их Аврам. Заходящу же солнцу, ужас нападе на Аврама, и се страх темен велий нападе нань. И речено бысть ко Авраму: ведый увеси, яко пресельно будет семя твое в земли не своей, и поработят я, и озлобят я, и смирят я лет четыреста. Языку же, емуже поработают, сужду Аз: по сих же изыдут семо со имением многим. Ты же отыдеши ко отцем твоим в мире, препитан в старости добрей. Притчей чтение. [Глава 15, ст. 7 – 9.] Устне мудрых связуются чувством: сердца же безумных не тверда. Жертвы нечестивых мерзость Господеви: обеты же правоходящих приятны Ему. Мерзость Господеви путие нечестивых: гонящия же правду любит. Наказание незлобиваго познавается от мимоходящих: ненавидящии же обличения скончаваются срамно. Ад, и пагуба явна пред Господем: како не и сердца человеков? Не возлюбит ненаказанный обличающих его, с мудрыми же не побеседует. Сердцу веселящуся, лице цветет: в печалех же сущу, сетует. Сердце право ищет чувства: уста же ненаказанных уразумеют злая. На всяко время очи злых приемлют злая: добрии же безмолвствуют присно. Лучше частица малая со страхом Господним, нежели сокровища велия без боязни. Лучше учреждение от зелий с любовию и благодатию, нежели представление тельцев со враждою. Муж ярый устрояет брани: долготерпеливый же и будущую укрощает. терпеливый муж угасит суды: нечестивый же воздвизает паче. Путие праздных постлани тернием: мужественных же углаждени. | |
| | | Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года. Pon Apr 15, 2013 7:49 pm | |
| "Преисподняя и Аваддон открыты перед Господом, тем более сердца сынов человеческих" (Прит. 15, 11). А грешник все думает, что его никто не видит, и, укрываясь от глаз человеческих темнотою ночи или пустотою места, полагает, что никем не замечен. Божие око видело все; ангел хранитель и совесть были свидетелями. Станешь некогда на суд, тогда все скрытое разоблачится; свидетели неподкупные будут налицо - и умолкнешь. Приговор состоится безапелляционный. Одно средство предотвратить эту неизбежную крайность - покаяние. Дверь к нему отворена. Поспеши войти, пока не пробил час, который ударит, когда - не знаешь, и положит конец и грехам твоим, и всякой надежде помилования. | |
| | | | Во вторник 5-я седмицы Великаго Поста. ЦСл текст гражданским шрифтом. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |