Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| В вторник 3-я седмицы Великаго поста. ЦСл текст гражданским | |
| | Autor | Poruka |
---|
Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: В вторник 3-я седмицы Великаго поста. ЦСл текст гражданским Pon Mar 21, 2011 12:12 pm | |
| В вторник 3-я седмицы Великаго поста.
На 6-м часе:
Пророчества Исаиина чтение. [Глава 9, ст. 9 – 21. Глава 10, ст. 1 – 4.] Тако глаголет Господь: уразумеют вси людие Ефремовы, и живущии в Самарии, в досаждении и высоком сердце глаголюще: Плинфы падоша, но приидите, изсечем камение, и посечем черничие и кедры, и созиждем себе столп. И разрушит Бог востающия на гору Сионю, и враги Его разсыплет: Сирию от восток солнца, и еллины от запада солнца, поядающия Израиля всеми усты, во всех сих не отвратися ярость Его, но еще рука Его высока. И людие не обратишася, дондеже язвени быша, и Господа не взыскаша. И отъят Господь от Израиля главу и ошиб, велика и мала, во един день: Старца, и чудящихся лицам, сие начало: и пророка учаща беззаконная, сей ошиб. И будут блажащии людей сих льстяще, и льстят, яко да поглотят я. Сего ради о юношах их не возвеселится Господь, и сирот их, и вдовиц их не помилует: яко вси беззаконнии и лукавии, и всякая уста глаголют неправду. Во всех сих не отвратися ярость Его, но еще рука Его высока. И разгорится яко огнь беззаконие, и яко троскот сухий пояден будет огнем: и разгорится в чащах дубравных, и пояст, яже окрест холмов вся. За ярость гнева Господня сгоре вся земля, и будут людие, яко огнем пожжени: человек брата своего не помилует. Но уклонится на десно, яко взалчет, и снесть от шуиих, и не насытится человек ядый плоти мышцы своея: снесть бо Манассий Ефремово, и Ефрем Манассиино, яко вкупе повоюют Иуду. Во всех сих не отвратися ярость [Его] но еще рука Его высока. Горе пишущим лукавство: пишущии бо, лукавство пишут: уклоняюще суд убогих, восхищающе суд нищих людей моих, яко быти им вдовице в расхищение, и сироте в разграбление. И что сотворят в день посещения? Скорбь бо вам отдалече приидет, и к кому прибегнете, да поможет вам? И где оставите славу вашу, еже не впасти в пленение? И под убиенными падут: и во всех сих не отвратися гнев Его, но еще рука Его высока. Бытия чтение. [Глава 7, ст. 1 – 5.] Рече Господь Бог к Ною: вниди ты и весь дом твой в ковчег, яко тя видех праведна предо Мною в роде сем. От скотов же чистых введи к себе седмь седмь, мужеский пол и женский: от скотов же нечистых два два, мужеский пол и женский. И от птиц небесных чистых седмь седмь, мужеский пол и женский, и от всех птиц нечистых две две, мужеский пол и женский, препитати семя по всей земли. Еще бо дней седмь, Аз наведу дождь на землю четыредесять дней и четыредесять нощей: и потреблю всякое востание, еже сотворих, от лица всея земли. И сотвори Ное вся елика заповеда ему Господь Бог. Притчей чтение. [Глава 8, ст. 32 – 36. Глава 9, ст. 1 – 11.] Сыне, послушай мене: и блажени, иже пути моя сохранят. Услышите премудрость, и умудритеся, и не отмещите. Блажен муж, иже послушает мене, и человек, иже пути моя сохранит, бдяй при моих дверех присно, соблюдаяй праги моих входов: Исходи бо мои, исходи живота, и уготовляется хотение от Господа. Согрешающии же в мя, нечествуют на своя души: и ненавидящии мя, любят смерть. Премурость созда себе дом, и утверди столпов седмь: закла своя жертвенная, и раствори в чаши своей вино, и уготова свою трапезу. Посла своя рабы, созывающи с высоким проповеданием на чашу, глаголющи: Иже есть безумен, да уклонится ко мне: И требующим ума, рече приидите, ядите мой хлеб, и пийте вино, еже растворих вам. Оставите безумие, и живи будете: да во веки воцаритеся: и взыщите разума да поживете, и исправите разум в ведении. Наказуяй злыя, приимет себе безчестие: обличаяй же нечестиваго, порочна сотворит себе: [обличения бо нечестивому раны ему]. Не обличай злых, да не возненавидят тебе: обличай премудра, и возлюбит тя. Даждь премудрому вину, и премудрейший будет: сказуй праведному, и приложит приимати. Начало премудрости страх Господень, и совет святых разум: разумети бо закон, помысла есть благаго. Сим бо образом многое поживеши время, и приложатся тебе лета живота твоего.
Poslednji put izmenio Марусєвіч dana Pon Apr 01, 2013 8:08 pm, izmenio ukupno 3 puta | |
| | | Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года. Pon Apr 01, 2013 7:51 pm | |
| "Премудрость", Бог-Слово, "построила себе дом", св. Церковь, и в нем "приготовила трапезу", - слово Божие и св. таинства, особенно же таинство Тела и Крови. И послала слуг своих, св. апостолов и их преемников, звать всех к себе на вечерю (Прит. 9, 1-8). Много уже созвано, но и еще продолжается звание, да наполнится весь дом. И вечеряние идет безостановочно. Слава Господу, столько к нам милосердому! Пойдемте же все! Войдем внутрь, никто не оставайся за дверью. В эти дни поста особенно усилено звание, и обильно вечеряние. Но тем непростительнее лишиться вечери. Заруби всякий на памяти своей следующие слова Премудрости: "согрешающий против Меня наносит вред душе своей" (Прит. 8, 36), и пожалей себя. | |
| | | | В вторник 3-я седмицы Великаго поста. ЦСл текст гражданским | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |