СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима
 
PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
April 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Andrei11
Сретење Господње - 02.(15.)02. Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
Сретење Господње - 02.(15.)02. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

 

 Сретење Господње - 02.(15.)02.

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
Admin


Broj poruka : 904
Points : 1302
Reputation : 2
Datum upisa : 01.12.2008
Godina : 49

Сретење Господње - 02.(15.)02. Empty
PočaljiNaslov: Сретење Господње - 02.(15.)02.   Сретење Господње - 02.(15.)02. EmptyPon Feb 14, 2011 9:53 am

Изласка читање.

Рече Господ Мојсију говорећи: Посвети ми сваког првенца, шта год отвара материцу у синова Израиљевих, и од људи и од стоке; јер је моје. И Мојсије рече народу: Памтите овај дан, у који изиђосте из Египта, из дома ропског, јер вас руком крепком изведе Господ оданде; нека се дакле не једе ништа с квасцем: и држите закон Његов. 11. И кад те уведе Господ у земљу хананејску, као што се заклео теби и твојим оцима, одвајаћеш Господу шта год отвара материцу, и од стоке твоје шта год отвара материцу, шта је мушко, да буде Господу. А кад те запита син твој унапред говорећи: Шта је то? Реци му: Руком крепком изведе нас Господ из земље египатске, из дома ропског. Јер кад отврдну Фараон, те нас не хте пустити, поби Господ све првенце у земљи египатској од првенца човечјег до првенца од стоке; зато приносим Господу све мушко што отвара материцу, а сваког првенца синова својих избавићу. И биће ти знамење непоколебљиво пред очима твојим. Јер тако рече Господ Бог Сведржитељ: прворођене од синова твојих даћеш ми. И да буде, сваки пут кад се роди мушко, у осми дан нека се обреже дете. И тридесет три дана да не уђе у светилиште свештенику, док се не испуне дани очишћења. А после овог, нека принесе Господу јагње од године, непорочно, за жртву паљеницу, и голупче или грлицу пред врата шатора од састанка, светитељу. Или, уместо њих, два голубића, или две грлице, и помолиће се за њега свештеник. Јер су Ми откуп, од свих синова Израиљевих, и примих их и осветих их Себи, уместо прворођених египатских, у дан када поразих сваког првенца у земљу египатској, од човека до животиње - рече Бог Вишњи, Свети Израиљев.


Пророштва Исаијиног читање.

Године које умре цар Озија видех Господа где седи на престолу високом и издигнутом, и скут Му испуњаваше цркву. Серафими стајаху више Њега, сваки их имаше шест крила: двема заклањаше лице своје и двема заклањаше ноге своје, а двема летеше. И викаху један другом говорећи: Свет, свет, свет је Господ над војскама; пуна је сва земља славе Његове. И задрмаше се прагови на вратима од гласа којим викаху, и дом се напуни дима. И рекох: Јао мени! Погибох, јер сам човек нечистих усана, и живим усред народа нечистих усана, јер Цара Господа над војскама видех својим очима. А један од серафима долете к мени држећи у руци жив угљен, који узе с олтара клештима, и дотаче се уста мојих, и рече: Ево, ово се дотаче уста твојих, и безакоње твоје узе се, и грех твој очисти се. Потом чух глас Господњи где рече: Кога ћу послати? И ко ће нам ићи? А ја рекох: Ево мене, пошаљи мене. А Он рече: Иди, и реци том народу: Слушајте али нећете разумети, гледајте али нећете познати. Учини да одебља срце том народу и уши да им отежају, и очи им затвори, да не виде очима својим и ушима својим да не чују и срцем својим да не разумеју и не обрате се и не исцеле. А ја рекох: Докле, Господе? А Он рече: Докле не опусте градови да буду без становника и куће да буду без људи, и земља докле сасвим не опусти, и докле Господ оправи далеко људе и буде сама пустош у земљи. И после овога, продужиће Бог људе, и умножиће се преостали на земљи.


Пророштва Исаијиног читање

Гле, Господ седећи на облаку лаком доћи ће у Египат; и затрешће се од Њега идоли египатски, и срце ће се растопити у Египћанима. И помешће се дух у њима, и намеру њихову разориће. И предаћу Египат у руке господарима, јер овако вели Господ, Владика Свети над војскама. Пију Египћани воду што је при мору, река ће пресахнути и засушити се. Овако говори Господ: где су сада мудраци твоји? Нека ти возвесте, и нека ти кажу, шта је наумио за Египат Господ над војскама. У дан онај биће Египћани у страху и трепету, од руке Господа над војскама, којем ће замахнути на њих. И биће олтар Господњи у земљи египатској, и споменик Његов на међама њиховим. И биће знак и сведочанство вавијек Господу над војскама, у земљи египатској, кад стану вапити ка Господу, Он ће им послати човека да их избави. И биће познат Господ Египћанима, и познаће Египћани Господа у то време, и служиће Му жртвама и даровима, и заветоваће завете Господу, и извршаваће.
Nazad na vrh Ići dole
https://danasnjazacala.forumsr.com
 
Сретење Господње - 02.(15.)02.
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Сретење Господње - 2.(15.)2.
» Свети Теофан Затворник - Сретење Господње
» Сретење Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа
» Вазнесење Господње
» Преображење Господње - 6.(19.) 8.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања из Старог Завета :: Паримије празничне-
Skoči na: