Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| Среда 30-я по Пятидесятнице. ЦСл. | |
| | Autor | Poruka |
---|
Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Среда 30-я по Пятидесятнице. ЦСл. Uto Dec 25, 2012 11:00 pm | |
| Среда 30-я по Пятидесятнице
Ев. 323 (10:1-18) Братие, сень имый закон грядущих благ, а не самый образ вещей, на всякое лето темиже жертвами, ихже приносят выну, никогдаже может приступающих совершити. Понеже престали бы быти приносимы, ни едину ктому имущым совесть о гресех служащым, единою очищенным. Но в них воспоминание грехов на коеждо лето бывает, невозможно бо крови юнчей и козлей отпущати грехи. Темже входя в мир, глаголет: жертвы и приношения не восхотел еси, тело же совершил Ми еси, всесожжений и о гресе не благоволил еси. Тогда рех: се, иду, в главизне книжней написася о Мне, еже сотворити волю Твою, Боже. Выше глаголя: яко жертвы и приношения и всесожжений и о гресех не восхотел еси, ниже благоволил еси, яже по закону приносятся. Тогда рече: се, иду сотворити волю Твою, Боже. Отемлет первое, да второе поставит. О нейже воли освящени есмы принесением тела Иисус Христова единою. И всяк убо священник стоит на всяк день служя и тыяжде множицею принося жертвы, яже никогдаже могут отяти грехов. Он же едину о гресех принес жертву, всегда седит о десную Бога, прочее ожидая, дондеже положатся врази Его подножие ногама Его. Единем бо приношением совершил есть во веки освящаемых. Свидетельствует же нам и Дух Святый, по реченному бо прежде: сей завет, егоже завещаю к ним по днех онех, глаголет Господь, дая законы Моя на сердца их, и в помышлениих их напишу их. Таже глаголет Господь: и грехов их и беззаконий их не имам помянути ктому. А идеже отпущение сих, ктому несть приношения о гресех. Мк. 36 (8:30-34) Во время оно, запрети Иисус учеником Своим, да ни комуже глаголют о Нем. И начат учити их, яко подобает Сыну Человеческому много пострадати, и искушену быти от старец и архиерей и книжник, и убиену быти, и в третий день воскреснути. И не обинуяся слово глаголаше. И приемь Его Петр, начат претити Ему. Он же обращься и воззрев на ученики Своя, запрети Петрови, глаголя: иди за Мною, сатано, яко не мыслиши, яже суть Божия, но яже человеческа. И призвав народы со ученики Своими, рече им: иже хощет по Мне ити, да отвержется себе, и возмет крест свой, и по Мне грядет.
Poslednji izmenio Марусєвіч dana Pon Jan 21, 2013 8:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года. Uto Dec 25, 2012 11:01 pm | |
| Пригласив следовать за собою с крестом, Господь указывает при этом путь сей, устраняя главные к нему препятствия не внешние, а внутренние, коренящиеся в сердце человеческом. Хочешь, как бы говорит Он, идти вслед Меня, – во-первых, не жалей себя, ибо кто будет жалеть себя, тот погубит себя; во-вторых, не связывайся любоиманием*, ибо «какая польза человеку, если он приобретет весь мир, а душе своей повредит?» (Мк.8:36). В-третьих, не стесняйся тем, что скажут или как смотреть на тебя будут другие: «ибо кто постыдится Меня и Моих слов в роде сем прелюбодейном и грешном, того постыдится и Сын Человеческий, когда приидет в славе Отца Своего со святыми ангелами» (Мк.8:38). Саможаление, любоимание* и стыдение лица человеческого – главные цепи, которыми держится человек в жизни небогоугодной, на пути страстей и греха. Они – главные препятствия к обращению грешника; они же – главный предмет борьбы духовной в человеке кающемся и в начавшем уже приносить плоды покаяния. Пока эти нити не отрезаны, жизнь христианская в нас ненадежна, полна преткновений и падений, если не всегда внешних, то внутренних. Вот и присмотрись всякий к себе хорошенько, и если есть что в нем из сказанного – позаботься отрешиться от того: иначе не надейся взойти к совершенству о Христе, хоть внешне будешь и очень исправен. * Любоимáнiе, любоимѣ'нiе (церковносл.) – корыстолюбие. | |
| | | | Среда 30-я по Пятидесятнице. ЦСл. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |