Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Пяток 14-я по Пятидесятнице. ЦСл. Pet Sep 16, 2011 6:48 pm | |
| Пяток 14-я по Пятидесятнице.
Апостол к Галатам, зачало 201. [Гал. 2, 6-10.] Братие, от мнящихся быти что, якови некогда беша, ничтоже ми разнствует: лица Бог человеча не приемлет. Мне бо мнимии ничтоже привозложиша: но сопротивное, уразумевше, яко уверено ми бысть благовестие необрезания, якоже Петру обрезания: ибо Споспешествовавый Петру в послание обрезания, споспешествова и мне во языки: и познавше благодать данную ми, Иаков и Кифа и Иоанн, мнимии столпи быти, десницы даша мне и Варнаве общения, да мы во языки, они же во обрезание, точию нищих да помнима: еже и потщахся сие истое сотворити. Евангелие Марка, зачало 20. [Мк. 5, 22-24, 35 - 6, 1.] Во время оно, прииде ко Иисусу един от архисинагог, именем Иаир, и видев Его, паде при ногу Его и моляше Его много, глаголя, яко дщи моя на кончине есть: да пришед возложиши на ню руце, яко да спасется и жива будет. И иде с ним: и по Нем идяху народи мнози и угнетаху Его. приидоша от архисинагога, глаголюще, яко дщи твоя умре: что еще движеши Учителя? Иисус же абие слышав слово глаголемое, глагола архисинагогови: не бойся, токмо веруй. И не остави по Себе ни единаго ити, токмо Петра и Иакова и Иоанна брата Иаковля. И прииде в дом архисинагогов и виде молву, плачущыяся и кричащыя много. И вшед глагола им: что молвите и плачетеся? Отроковица несть умерла, но спит. И ругахуся Ему. Он же изгнав вся, поят отца отроковицы и матерь, и иже (беху) с Ним, и вниде, идеже бе отроковица лежащи. И емь за руку отроковицу, глагола ей: талифа куми: еже есть сказаемо: девице, тебе глаголю, востани. И абие воста девица и хождаше: бе бо лет двоюнадесяте. И ужасошася ужасом велиим. И запрети им много, да никтоже увесть сего, и рече: дадите ей ясти. И изыде оттуду и прииде во отечествие Свое: и по Нем идоша ученицы Его. | |
|