Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Пяток 13-я по Пятидесятнице. ЦСл. Čet Sep 08, 2011 6:20 pm | |
| Пяток 13-я по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 192. [2 Кор. 11, 5-21.] Братие, непщую ничимже лишитися предних Апостол: аще бо и невежда словом, но не разумом: но везде явльшеся о всем в вас. Или грех сотворих себе смиряя, да вы вознесетеся, яко туне Божие Благовествование благовестих вам? От иных церквей уях, приим оброк к вашему служению: и пришед к вам, и в скудости быв, не стужих ни единому: скудость бо мою исполниша братия, пришедше от Македонии: и во всем без стужения вам себе соблюдох и соблюду. Есть истина Христова во мне, яко похваление сие не заградится о мне в странах Ахайских. Почто? Зане не люблю ли вас? Бог весть. А еже творю, и сотворю, да отсеку вину хотящым вины, да, о немже хвалятся, обрящутся якоже и мы. Таковии бо лживи апостоли, делателе льстивии, преобразующеся во Апостолы Христовы. И не дивно: сам бо сатана преобразуется во Ангела светла: не велие убо, аще и служителие его преобразуются яко служители правды: имже кончина будет по делом их. Паки глаголю: да никтоже мнит мя безумна быти: аще ли ни, поне яко безумна приимите мя, да и аз мало что похвалюся. А еже глаголю, не глаголю по Господе, но яко в безумии в сей части похвалы: понеже мнози хвалятся по плоти, и аз похвалюся. Любезно бо приемлете безумныя, мудри суще: приемлете бо, аще кто вас порабощает, аще кто поядает, аще кто не влепоту проторит, аще кто по лицу биет вы, аще кто величается. По досаждению глаголю, зане аки мы изнемогохом. Евангелие Марка, зачало 15. [Мф. 4, 1-9.] Во время оно, начат Иисус учити при мори: и собрася к Нему народ мног, якоже Самому влезшу в корабль, седети в мори: и весь народ при мори на земли бяше. И учаше их притчами много и глаголаше им во учении Своем: слышите: се, изыде сеяй сеяти: и бысть егда сеяше, ово паде при пути, и приидоша птицы, и позобаша е: другое же паде при камени, идеже не имяше земли многи, и абие прозябе, зане не имяше глубины земныя: солнцу же возсиявшу присвяде, и зане не имяше корене, изсше: и другое паде в тернии, и взыде терние, и подави е: и плода не даде: и другое паде на земли добрей, и даяше плод восходящь и растущь, и приплодоваше на тридесять, и на шестьдесят, и на сто. И глаголаше: имеяй ушы слышати да слышит. | |
|