Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Суббота 16-я по Пятидесятнице. ЦСл. Pon Okt 10, 2011 12:27 am | |
| Суббота 16-я по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 146. [1 Кор. 10, 23-28.] Братие, вся ми леть суть, но не вся на пользу: вся ми леть суть, но не вся назидают. Никтоже своего си да ищет, но еже ближняго кийждо. Все, еже на торжищи продаемое, ядите, ничтоже сумнящеся, за совесть: Господня бо земля и исполнение ея. Аще ли кто от неверных призывает вы, и хощете ити, все предлагаемое вам ядите, ничтоже сумнящеся, за совесть. Аще ли же кто вам речет: сие идоложертвенно есть: не ядите за оного поведавшаго, и совесть: Господня бо земля и исполнение ея. Евангелие Матфея, зачало 101. [Мф. 24, 34-44.] Рече Господь Своим учеником: Аминь глаголю вам, не мимоидет род сей, дондеже вся сия будут: небо и земля мимоидет, словеса же Моя не мимоидут. О дни же том и часе никтоже весть, ни Ангели небеснии, токмо Отец Мой един: якоже (бо бысть во) дни Ноевы, тако будет и пришествие Сына Человеческаго: якоже бо беху во дни прежде потопа ядуще и пиюще, женящеся и посягающе, до негоже дне вниде Ное в ковчег, и не уведеша, дондеже прииде вода и взят вся: тако будет и пришествие Сына Человеческаго: тогда два будета на селе: един поемлется, а другий оставляется: две мелюще в жерновех: едина поемлется, и едина оставляется. Бдите убо, яко не весте, в кий час Господь ваш приидет. Сие же ведите, яко аще бы ведал дому владыка, в кую стражу тать приидет, бдел убо бы и не бы дал подкопати храма своего. Сего ради и вы будите готови: яко, в оньже час не мните, Сын Человеческий приидет. | |
|