Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Неделя 14-я по Пятидесятнице. ЦСл. Sub Sep 17, 2011 8:07 pm | |
| Неделя 14-я по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 170. [2 Кор. 1, 21 - 2, 4.] Братие, извествуяй же нас с вами во Христа и помазавый нас, Бог, Иже и запечатле нас, и даде обручение Духа в сердца наша. Аз же свидетеля Бога призываю на мою душу, яко щадя вас, ктому не приидох в Коринф, не яко обладаем верою вашею, но (яко) споспешницы есмы вашей радости: верою бо стоите. Судих же в себе сие, не паки скорбию к вам приити. Аще бо аз скорбь творю вам, то кто есть веселяяй мя, точию приемляй скорбь от мене? И писах вам сие истое, да не пришед скорбь на скорбь прииму, о нихже подобаше ми радоватися, надеяся на вся вы, яко моя радость всех вас есть. От печали бо многия и туги сердца написах вам многими слезами, не яко да оскорбитеся, но любовь да познаете, юже имам изобильно к вам. Евангелие Матфея, зачало 89. [Мф. 22, 1-14.] Рече Господь притчу сию: уподобися Царствие Небесное человеку царю, иже сотвори браки сыну своему и посла рабы своя призвати званныя на браки: и не хотяху приити. Паки посла ины рабы, глаголя: рцыте званным: се, обед мой уготовах, юнцы мои и упитанная исколена, и вся готова: приидите на браки. Они же небрегше отидоша, ов убо на село свое, ов же на купли своя: прочии же емше рабов его, досадиша им и убиша их. И слышав царь той разгневася, и послав воя своя, погуби убийцы оны и град их зажже. Тогда глагола рабом своим: брак убо готов есть, званнии же не быша достойни: идите убо на исходища путий, и елицех аще обрящете, призовите на браки. И изшедше раби они на распутия, собраша всех, елицех обретоша, злых же и добрых: и исполнися брак возлежащих. Вшед же царь видети возлежащих, виде ту человека не оболчена во одеяние брачное, и глагола ему: друже, како вшел еси семо не имый одеяния брачна? Он же умолча. Тогда рече царь слугам: связавше ему руце и нозе, возмите его и вверзите во тму кромешнюю: ту будет плачь и скрежет зубом: мнози бо суть звани, мало же избранных. | |
|