Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Суббота 14-я по Пятидесятнице. ЦСл. Pet Sep 16, 2011 7:21 pm | |
| Суббота 14-я по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 130. [1 Кор. 4, 1-5.] Братие, тако нас да непщует человек, яко слуг Христовых и строителей таин Божиих: а еже прочее ищется в строителех, да верен кто обрящется. Мне же не велико есть, да от вас истяжуся, или от человеческаго дне: но ни сам себе востязую. Ничесоже бо в себе свем, но ни о сем оправдаюся: востязуяй же мя Господь есть. Темже прежде времене ничтоже судите, дондеже приидет Господь, Иже во свете приведет тайная тмы и объявит советы сердечныя, и тогда похвала будет комуждо от Бога. Евангелие Матфея, зачало 93. [Мф. 23, 1-12.] Во время оно, глагола Иисус к народом и учеником Своим, глаголя: на Моисеове седалищи седоша книжницы и фарисее: вся убо, елика аще рекут вам блюсти, соблюдайте и творите: по делом же их не творите: глаголют бо, и не творят: связуют бо бремена тяжка и бедне носима, и возлагают на плеща человеческа, перстом же своим не хотят двигнути их. Вся же дела своя творят, да видими будут человеки: разширяют же хранилища своя и величают воскрилия риз своих: любят же преждевозлегания на вечерях, и преждеседания на сонмищих, и целования на торжищих, и зватися от человек: учителю, учителю. Вы же не нарицайтеся учителие: един бо есть ваш Учитель, Христос: вси же вы братия есте: и отца не зовите себе на земли: един бо есть Отец ваш, Иже на небесех: ниже нарицайтеся наставницы: един бо есть Наставник ваш, Христос. Болий же в вас да будет вам слуга: иже бо вознесется, смирится: и смиряяйся вознесется. | |
|