Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: 15.8. (28.8.) - Успение Пресвятой Владычицы нашей Богородицы и Приснодевы Марии. ЦСл. Ned Avg 28, 2011 11:03 am | |
| Успение Пресвятой Владычицы нашей Богородицы и Приснодевы Марии.
На утр.
Евангелие Луки, зачало 4. [Лк. 1, 39 – 49, 56.] Воставши же Мариамь во дни тыя, иде в горняя со тщанием, во град Иудов: И вниде в дом Захариин и целова Елисаветь. И бысть яко услыша Елисаветь целование Мариино, взыграся младенец во чреве ея: и исполнися Духа Свята Елисаветь, И возопи гласом велиим, и рече: благословена Ты в женах, и благословен плод чрева Твоего: И откуду мне сие, да приидет Мати Господа моего ко мне? Се бо, яко бысть глас целования Твоего во ушию моею, взыграся младенец радощами во чреве моем: И блаженна Веровавшая, яко будет совершение глаголанным Ей от Господа. И рече Мариамь: величит душа Моя Господа, И возрадовася дух Мой о Бозе Спасе Моем: Яко призре на смирение рабы Своея: се бо, отныне ублажат Мя вси роди: Яко сотвори Мне величие Сильный, и свято имя Его. Пребысть же Мариамь с нею яко три месяцы и возвратися в дом свой. На Лит.
Апостол к Филипписиом, зачало 340. [Филипп. 2, 5 – 11.] Братие, сие бо да мудрствуется в вас, еже и во Христе Иисусе: Иже, во образе Божии сый, не восхищением непщева быти равен Богу: Но Себе умалил, зрак раба приим, в подобии человечестем быв, и образом обретеся якоже человек: Смирил Себе, послушлив быв даже до смерти, смерти же крестныя. Темже и Бог Его превознесе и дарова Ему имя, еже паче всякаго имене, Да о имени Иисусове всяко колено поклонится небесных и земных и преисподних, И всяк язык исповесть, яко Господь Иисус Христос в славу Бога Отца. Евангелие Луки, зачало 54. [Лк. 10, 38 – 42; 11, 27 – 28.] Бысть же ходящим им, и Сам вниде в весь некую: жена же некая именем Марфа прият Его в дом свой: И сестра ей бе нарицаемая Мариа, яже и седши при ногу Иисусову, слышаше слово Его. Марфа же молвяше о мнозе службе, ставши же рече: Господи, не брежеши ли, яко сестра моя едину мя остави служити? рцы убо ей, да ми поможет. Отвещав же Иисус рече ей: Марфо, Марфо, печешися и молвиши о мнозе, Едино же есть на потребу. Мариа же благую часть избра, яже не отымется от нея. Бысть же егда глаголаше сия, воздвигши некая жена глас от народа, рече ему: блажено чрево носившее Тя, и сосца, яже еси ссал. Он же рече: темже убо блажени слышащие слово Божие и хранящии е. | |
|