Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Неделя 8-я по Пятидесятнице. ЦСл. Ned Avg 07, 2011 8:06 pm | |
| Неделя 8-я по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 124. [1 Кор. 1, 10-18.] Братие, молю же вы именем Господа нашего Иисуса Христа, да тожде глаголете вси, и да не будут в вас распри, да будете же утверждени в томже разумении и в тойже мысли. Возвестися бо ми о вас, братие моя, (посланным) от Хлоиса, яко рвения в вас суть. Глаголю же се, яко кийждо вас глаголет: аз убо есмь Павлов, аз же Аполлосов, аз же Кифин, аз же Христов. Еда разделися Христос, еда Павел распятся по вас? Или во имя Павлово крестистеся? Благодарю Бога, яко ни единаго от вас крестих, точию Криспа и Гаиа, да не кто речет, яко в мое имя крестих. Крестих же и Стефанинов дом: прочее не вем, аще кого иного крестих. Не посла бо мене Христос крестити, но благовестити, не в премудрости слова, да не испразднится крест Христов. Слово бо крестное погибающым убо юродство есть, а спасаемым нам сила Божия есть. Евангелие Матфея, зачало 58. [Мф. 14, 14-22.] Во время оно, виде Иисус мног народ, и милосердова о них, и изцели недужныя их. Позде же бывшу, приступиша к Нему ученицы Его, глаголюще: пусто есть место, и час уже мину: отпусти народы, да шедше в веси купят брашна себе. Иисус же рече им: не требуют отити: дадите им вы ясти. Они же глаголаша Ему: не имамы зде токмо пять хлеб и две рыбе. Он же рече: принесите Ми их семо. И повелев народом возлещи на траве, и приемь пять хлеб и обе рыбе, воззрев на небо, благослови и преломив даде учеником хлебы, ученицы же народом. И ядоша вси и насытишася: и взяша избытки укрух, дванадесять кошя исполнь: ядущих же бе мужей яко пять тысящ, разве жен и детей. И абие понуди Иисус ученики Своя влезти в корабль и варити Его на оном полу, дондеже отпустит народы. | |
|