Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Среда 8-я по Пятидесятнице. ЦСл. Uto Avg 02, 2011 8:05 pm | |
| Среда 8-я по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 145. [1 Кор. 10, 12-22.] Братие, мняйся стояти да блюдется, да не падет. Искушение вас не достиже, точию человеческое: верен же Бог, Иже не оставит вас искуситися паче, еже можете, но сотворит со искушением и избытие, яко возмощи вам понести. Темже, братие моя возлюбленная, бегайте от идолослужения. Яко мудрым глаголю: судите вы, еже глаголю: чаша благословения, юже благословляем, не общение ли Крове Христовы есть? Хлеб, егоже ломим, не общение ли Тела Христова есть? Яко един хлеб, едино тело есмы мнози: вси бо от единаго хлеба причащаемся. Видите Израиля по плоти: не ядущии ли жертвы общницы олтареви суть? Что убо глаголю? Яко идол что есть? Или идоложертвенное что есть? Но зане, яже жрут языцы, бесом жрут, а не Богови: не хощу же вас общников быти бесом. Не можете чашу Господню пити и чашу бесовскую: не можете трапезе Господней причащатися и трапезе бесовстей. Или раздражаем Господа? Еда крепчайши Его есмы? Евангелие Матфея, зачало 68. [Мф. 16, 20-24.] Во время оно, запрети Иисус учеником Своим, да ни комуже рекут, яко Сей есть Иисус Христос. Оттоле начат Иисус сказовати учеником Своим, яко подобает Ему ити во Иерусалим и много пострадати от старец и архиерей и книжник, и убиену быти, и в третий день востати. И поемь Его Петр, начат пререцати Ему глаголя: милосерд Ты, Господи: не имать быти Тебе сие. Он же обращься рече Петрови: иди за Мною, сатано, соблазн Ми еси: яко не мыслиши яже (суть) Божия, но человеческая. Тогда Иисус рече учеником Своим: аще кто хощет по Мне ити, да отвержется себе и возмет крест свой и по Мне грядет. | |
|