Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Неделя 4-я по Пятидесятнице. ЦСл. Sub Jul 09, 2011 11:59 pm | |
| Неделя 4-я по Пятидесятнице.
Апостол к Римляном, зачало 93. [Рим. 6, 18-23.] Братие, свобождшеся от греха, поработистеся правде. Человеческо глаголю, за немощь плоти вашея. Якоже бо представисте уды вашя рабы нечистоте и беззаконию в беззаконие, тако ныне представите уды вашя рабы правде во святыню. Егда бо раби бесте греха, свободни бесте от правды. Кий убо тогда иместе плод? О нихже ныне стыдитеся, кончина бо онех, смерть. Ныне же свобождшеся от греха, порабощшеся же Богови, имате плод ваш во святыню, кончину же жизнь вечную. Оброцы бо греха смерть: дарование же Божие живот вечный о Христе Иисусе Господе нашем. Евангелие Матфея, зачало 25. [Мф. 8, 5-13.] Во время оно, вшедшу Иисусу в Капернаум, приступи к Нему сотник, моля Его и глаголя: Господи, отрок мой лежит в дому разслаблен, люте стражда. И глагола ему Иисус: Аз пришед изцелю его. И отвещав сотник, рече (Ему): Господи, несмь достоин, да под кров мой внидеши: но токмо рцы слово, и изцелеет отрок мой: ибо аз человек есмь под властию, имый под собою воины: и глаголю сему: иди, и идет: и другому: прииди, и приходит: и рабу моему: сотвори сие, и сотворит. Слышав же Иисус, удивися, и рече грядущым по Нем: аминь глаголю вам: ни во Израили толики веры обретох. Глаголю же вам, яко мнози от восток и запад приидут и возлягут со Авраамом и Исааком и Иаковом во Царствии Небеснем: сынове же царствия изгнани будут во тму кромешнюю: ту будет плачь и скрежет зубом. И рече Иисус сотнику: иди, и якоже веровал еси, буди тебе. И изцеле отрок его в той час. | |
|