Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Понедельник 4-й по Пятидесятнице. ЦСл. Ned Jul 03, 2011 8:21 pm | |
| Понедельник 4-й по Пятидесятнице.
Апостол к Римляном, зачало 102. [Рим. 9, 18-33.] Братие, Бог егоже хощет, милует: а егоже хощет, ожесточает. Речеши убо ми: чесо ради еще укоряет, воли бо Его кто противитися может? Темже убо, о, человече, ты кто еси, против отвещаяй Богови? Еда речет здание создавшему е: почто мя сотворил еси тако? Или не имать власти скудельник на брении, от тогожде смешения сотворити ов убо сосуд в честь, ов же не в честь? Аще же хотя Бог показати гнев Свой и явити силу Свою, пренесе во мнозе долготерпении сосуды гнева совершены в погибель: и да скажет богатство славы Своея на сосудех милости, яже предуготова в славу, ихже и призва нас не точию от Иудей, но и от язык: якоже и во Осии глаголет: нареку не люди Моя люди Моя, и невозлюбленую возлюблену: и будет, на месте, идеже речеся им: не людие Мои есте вы, тамо нарекутся сынове Бога живаго. Исаиа же вопиет о Израили: аще будет число сынов Израилевых яко песок морский, останок спасется: слово бо скончавая и сокращая в правде, яко слово сокращено сотворит Господь на земли, и якоже прорече Исаиа: аще не бы Господь Саваоф оставил нам семене, якоже Содом убо были быхом, и якоже Гоморру уподобилися быхом. Что убо речем, яко языцы, не гонящии правду, постигоша правду, правду же, яже от веры: Израиль же, гоня закон правды, в закон правды не постиже. Чесо ради? Зане не от веры, но от дел закона: преткнушася бо о камень претыкания, якоже есть писано: се, полагаю в Сионе камень претыкания и камень соблазна: и всяк веруяй в Онь не постыдится. Евангелие Матфея, зачало 40. [Мф. 11, 2-15.] Во время оно, слышав Иоанн во узилищи дела Христова, посла два от ученик своих, рече Ему: Ты ли еси Грядый, или иного чаем? И отвещав Иисус рече има: шедша возвестита Иоаннови, яже слышита и видита: слепии прозирают и хромии ходят, прокаженнии очищаются и глусии слышат, мертвии востают и нищии благовествуют: и блажен есть, иже аще не соблазнится о Мне. Тема же исходящема, начат Иисус народом глаголати о Иоанне: чесо изыдосте в пустыню видети? Трость ли ветром колеблему? Но чесо изыдосте видети? Человека ли в мягки ризы облеченна? Се, иже мягкая носящии, в домех царских суть. Но чесо изыдосте видети? Пророка ли? Ей, глаголю вам, и лишше пророка. Сей бо есть, о немже есть писано: се, Аз посылаю Ангела Моего пред лицем Твоим, иже уготовит путь Твой пред Тобою. Аминь глаголю вам, не воста в рожденных женами болий Иоанна Крестителя: мний же во Царствии Небеснем болий его есть. От дний же Иоанна Крестителя доселе Царствие Небесное нудится, и нуждницы восхищают е: вси бо пророцы и закон до Иоанна прорекоша. И аще хощете прияти, той есть Илиа хотяй приити: имеяй ушы слышати да слышит. | |
|