Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Суббота 3-я по Пятидесятнице. ЦСл. Čet Jun 30, 2011 9:04 pm | |
| Суббота 3-я по Пятидесятнице.
Апостол к Римляном, зачало 85. [Рим. 3, 28 - 4, 3.] Братие, мыслим верою оправдатися человеку, без дел закона. Или Иудеев Бог токмо, а не и языков? Ей, и языков: понеже един Бог, Иже оправдит обрезание от веры и необрезание верою. Закон ли убо разоряем верою? Да не будет: но закон утверждаем. Что убо речем Авраама отца нашего обрести по плоти? Аще бо Авраам от дел оправдася, имать похвалу, но не у Бога. Что бо Писание глаголет? Верова же Авраам Богови, и вменися ему в правду. Евангелие Матфея, зачало 24. [Мф. 7, 24 - 8, 4.] Рече Господь: Всяк иже слышит словеса Моя сия и творит я, уподоблю его мужу мудру, иже созда храмину свою на камени: и сниде дождь, и приидоша реки, и возвеяша ветри, и нападоша на храмину ту: и не падеся, основана бо бе на камени. И всяк слышай словеса Моя сия, и не творя их, уподобится мужу уродиву, иже созда храмину свою на песце: и сниде дождь, и приидоша реки, и возвеяша ветри, и опрошася храмине той, и падеся: и бе разрушение ея велие. И бысть егда сконча Иисус словеса сия, дивляхуся народи о учении Его: бе бо учя их яко власть имея, и не яко книжницы (и фарисее). Сшедшу же Ему с горы, вслед Его идяху народи мнози. И се, прокажен пришед кланяшеся Ему, глаголя: Господи, аще хощеши, можеши мя очистити. И простер руку Иисус, коснуся ему, глаголя: хощу, очистися. И абие очистися ему проказа. И глагола ему Иисус: виждь, ни комуже повеждь: но шед покажися иереови и принеси дар, егоже повеле (в законе) Моисей, во свидетелство им. | |
|