СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Andrei11
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.

Ići dole 
AutorPoruka
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.   Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. EmptySub Mar 16, 2013 1:27 am

Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице)

Рим. 115 (14:19-26)

Братие, мир возлюбим и яже к созиданию друг ко другу. 20. Не брашна ради разоряй дело Божие. Вся бо чиста, но зло человеку претыканием ядущему. 21. Добро не ясти мяс, ниже пити вина, ни о немже брат твой претыкается или соблазняется или изнемогает. 22. Ты веру имаши? О себе сам имей пред Богом. Блажен не осуждаяй себе, о немже искушается. 23. А сомняяйся, аще яст, осуждается, зане не от веры: всяко же, еже не от веры, грех есть. 24. Могущему же вас утвердити по благовествованию моему и проповеданию Иисус Христову, по откровению тайны, леты вечными умолчанныя, 25. явльшияся же ныне, писании пророческими, по повелению вечнаго Бога, в послушание веры во всех языцех познавшияся, 26. Единому Премудрому Богу, Иисусом Христом, Емуже слава во веки. Аминь.

Мф. 16 (6:1-13)

Рече Господь: Внемлите милостыни вашея не творити пред человеки, да видими будете ими: аще ли же ни, мзды не имате от Отца вашего, Иже есть на небесех. 2. Егда убо твориши милостыню, не воструби пред собою, якоже лицемери творят в сонмищих и в стогнах, яко да прославятся от человек. Аминь глаголю вам, восприемлют мзду свою. 3. Тебе же творящу милостыню, да не увесть шуйца твоя, что творит десница твоя, 4. яко да будет милостыня твоя в тайне: и Отец твой, видяй в тайне, той воздаст тебе яве. 5. И егда молишися, не буди якоже лицемери, яко любят в сонмищих и в стогнах путий стояще молитися, яко да явятся человеком. Аминь глаголю вам, яко восприемлют мзду свою. 6. Ты же, егда молишися, вниди в клеть твою, и затворив двери твоя, помолися Отцу твоему, Иже в тайне: и Отец твой, видяй в тайне, воздаст тебе яве. 7. Молящеся же не лишше глаголите, якоже язычницы: мнят бо, яко во многоглаголании своем услышани будут: 8. не подобитеся убо им: весть бо Отец ваш, ихже требуете, прежде прошения вашего. 9. Сице убо молитеся вы: Отче наш, иже еси на небесех, да святится имя Твое: 10. да приидет Царствие Твое: да будет воля Твоя, яко на небеси, и на земли: 11. хлеб наш насущный даждь нам днесь: 12. и остави нам долги нашя, яко и мы оставляем должником нашым: 13. и не введи нас в напасть, но избави нас от лукаваго: яко Твое есть Царствие и сила и слава во веки. Аминь.

Poslednji izmenio Марусєвіч dana Sub Mar 16, 2013 1:30 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. EmptySub Mar 16, 2013 1:29 am

Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.

(Рим.14:19–26; Мф.6:1–13. Отцам: Гал.5:22–6:2; Мф.11:27–30)

«Те, которые Христовы, распяли плоть со страстями и похотями» (Гал.5:24). Ныне превратился этот порядок: распинают плоть, но не со страстями и похотями, а страстями и похотями. Сколько мучат ныне тело обжорством, пьянством, блудными делами, плясками и гуляньями! Самый бессердечный хозяин не мучит так свое ленивое животное. Если бы дать плоти нашей свободу и смысл, то первый голос ее был бы против госпожи своей – души, что она незаконно вмешалась в ее дела, внесла в нее страсти, ей чуждые, и, исполняя их в ней, мучит ее. В сущности, потребности тела нашего просты и бесстрастны. Посмотрите на животных: не объедаются, лишнего не спят, удовлетворив плотской потребности в свое время, затем целый год остаются спокойны. Это лишь душа, забыв свои лучшие стремления, настроила себе из простых потребностей тела множество противоестественных стремлений, ставших по безмерности своей противоестественными и телу. Всячески, однако, чтобы отсечь от души привитые ею к себе страсти плотские, необходимо распинать плоть, только совсем в противоположном смысле, то есть не давая ей вдоволь и потребного или удовлетворяя ее потребности несравненно в меньшей мере, чем сколько требует ее природа.
Nazad na vrh Ići dole

Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Вторник седмицы сырной (36-й по Пятидесятнице). ЦСл.
» Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.
» Страстная седмица. Пасха.
» Суббота Светлой седмицы.
» Суббота Светлой седмицы. ЦСл.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања годишњег богослужбеног круга :: Од Духова до почетка Великог поста :: Недеља Сиропусна-
Skoči na: