СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Форум Православних Хришћана намењен искључиво текстовима из Светог Писма који се читају на богослужењима

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
KalendarKalendar
МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Узасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Andrei11
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Panagi10
MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМА
Слава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин.
Подржите нас
Zadnje teme
» Вторник шестый по Пасце. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 10, 2013 7:40 pm

» Понедельник шестый по Пасце. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Ned Jun 09, 2013 7:53 pm

» Неделя шестая по Пасце, о слепом. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 11:57 pm

» Суббота 5-я по Пасхе. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sub Jun 08, 2013 3:11 pm

» Пяток 5-й по Пасце. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Čet Jun 06, 2013 7:22 pm

» Четверток 5-й по Пасце. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Sre Jun 05, 2013 7:05 pm

» Среда 5-я по Пасхе. Отдание праздника Преполовения Пятидесятницы. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Uto Jun 04, 2013 7:05 pm

» Вторник 5-й по Пасце. ЦСл.
Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Emptyod Марусєвіч Pon Jun 03, 2013 7:21 pm

statcounter

Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.

Ići dole 
AutorPoruka
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.   Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. EmptyUto Mar 12, 2013 8:33 pm

Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице)

на шестом часе: Иоил. 2, 12-26

Пророчества Иоилева чтение.

Тако глаголет Господь: обратитеся ко Мне всем сердцем вашим в посте и в плачи, и в рыдании, И расторгните сердца ваша, а не ризы ваша, и обратитеся ко Господу Богу вашему, яко милостив и щедр есть, долготерпелив и многомилостив, и раскаяваяйся о злобах. Кто весть, обратится ли, и раскается, и оставит за собою благословение, и жертву, и возлияние Господу Богу вашему? Вострубите трубою в Сионе, освятите пост, проповедите цельбу. Соберите люди, освятите церковь, изберите старейшины, совокупите младенцы ссущия сосцы: да изыдет жених от ложа своего и невеста от чертога своего. Между степеньми жертвенника восплачутся жерцы служащии Господу, и рекут: пощади Господи люди Твоя, и не даждь достояния Твоего на укоризну, да не обладают ими языцы, да не рекут во языцех: где есть Бог их? И возревнова Господь о земли Своей, и пощаде люди Своя. И отвеща Господь людем Своим, и рече: се Аз вам послю пшеницу, и вино, и масло древяное, и насытитеся их, и не дам вас ксему на поругание во языцех. И сущаго от севера отжену от вас, и отрину его на землю безводную, и погублю лице его в мори первем, и задняя его в мори последнем: и взыдет гнилость его, и взыдет смрад его, яко возвеличи дела своя. Дерзай земле, радуйся и веселися, яко возвеличи Господь, еже сотворити. Дерзайте скоти польстии, яко прозябнуша поля пустыни, яко древо принесе плод свой, виноград и смокви даша силу свою: И чада Сионя радуйтеся, и веселитеся о Господе Бозе вашем, яко даде вам пищу в правду, и одождит вам дождь ранний и поздный, якоже и прежде. И наполнятся гумна ваша пшеницы, и преизлиются точила вином и елеем. И воздам вам вместо лет, в няже поядоша прузи и мшица, и сиплеве, и гусеницы, сила Моя великая, юже послах на вы. И снесте ядуще и насытитеся, и похвалите имя Господа Бога вашего, яже сотвори с вами чудеса: и не посрамятся людие Мои во век.

На вечерни: Иоил. 3, 12-21

Пророчества Иоилева чтение.

Тако глаголет Господь: да востанут и взыдут вси языцы на юдоль Иосафатову, яко тамо сяду разсудити вся языки яже окрест. Испустите серпы, яко предстоит обимание винограда: внидите, топчите, яко исполнь точило, изливаются подточилия, яко умножишася злобы их. Гласи прогласишася на поли судебнем, яко близ день Господень на юдоли судебней. Солнце и луна померкнут, и звезды скрыют свет свой. Господь же от Сиона воззовет, и от Иерусалима даст глас Свой, и потрясется небо и земля: Господь же пощадит люди Своя, и укрепит Господь сыны Израилевы. И увесте, яко Аз Господь Бог ваш, вселяяся в Сионе в горе Моей святей: и будет Иерусалим свят, и иноплеменницы не пройдут сквозе его ктому. И будет в той день искаплют горы сладость, и холми источат млеко, и вси источницы Иудины источат воды, и источник от дому Господня изыдет, и напоит водотечь сития Египет в погибель будет, и Идумеа в поле погибели будет за озлобление сынов Иудиных, понеже пролияша кровь праведную на земли своей. Иудеа же во веки населится, и Иерусалим в роды родов. И взыщу крови их и не обезвиню: и Господь вселится в Сионе.

Poslednji izmenio Марусєвіч dana Uto Mar 12, 2013 8:35 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Марусєвіч
Admin
Марусєвіч

Broj poruka : 1565
Datum upisa : 02.12.2008

Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. Empty
PočaljiNaslov: Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день года.   Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл. EmptyUto Mar 12, 2013 8:35 pm

«И ныне еще говорит Господь: обратитесь ко Мне всем сердцем своим в посте, плаче и рыдании. Раздирайте сердца ваши, а не одежды ваши и обратитесь к Господу Богу вашему; ибо Он благ и милосерд, долготерпелив и многомилостив... Вострубите трубою.., назначьте пост и объявите торжественное собрание... пусть выйдет жених из чертога своего и невеста из своей горницы. ...да плачут священники, служители Господни, и говорят: «пощади, Господи, народ Твой...»» (Иоил.2:12–13, 15–17).
Кто слышит ныне глас этот, раздающийся в церкви? Если бы с неба на площадях раздался громовой голос: «пощадите, люди, себя самих, да пощадит и вас Господь», может быть, кто-нибудь и услышал бы его и очнулся от упоения утехами, похотями и вином. Священники не перестают взывать: «пощади, Господи»! Но от Господа верно исходит грозный ответ: «не пощажу, ибо нет ищущих пощады». Все спиною стоят к Господу, отвратились от Него и забыли Его.
Nazad na vrh Ići dole

Среда седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Суббота седмицы сырной (36-я по Пятидесятнице). ЦСл.
» Вторник седмицы сырной (36-й по Пятидесятнице). ЦСл.
» Среда Великой седмицы.
» Среда Великой седмицы.
» Седмица 1-я по Пасхе - Светлая. Неделя Фомина.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения :: Читања из Старог Завета :: Паримије - Недеља сиропусна и Велики пост :: Седмица сиропусна-
Skoči na: