Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Четверток 8-й по Пятидесятнице. ЦСл. Sre Avg 03, 2011 8:06 pm | |
| Четверток 8-й по Пятидесятнице.
Апостол к Коринфянам, зачало 147. [1 Кор. 10, 28 - 11, 7.] Братие, аще кто вам речет: сие идоложертвенно есть: не ядите за оного поведавшаго, и совесть: Господня бо земля и исполнение ея. Совесть же глаголю не свою, но другаго: вскую бо свобода моя судится от иныя совести? Аще аз благодатию причащаюся, почто хулу приемлю, о немже аз благодарю? Аще убо ясте, аще ли пиете, аще ли ино что творите, вся во славу Божию творите. Безпреткновени бывайте Иудеем и Еллином и церкви Божией, якоже и аз во всем всем угождаю, не иский своея пользы, но многих, да спасутся. Подражателе мне бывайте, якоже и аз Христу. Хвалю же вы, братие, яко вся моя помните, и якоже предах вам, предания держите. Хощу же вас ведети, яко всякому мужу глава Христос есть, глава же жене муж, глава же Христу Бог. Всяк муж, молитву дея или пророчествуяй покрытою главою, срамляет главу свою: и всяка жена, молитву деющая или пророчествующая откровенною главою, срамляет главу свою: едино бо есть и тожде остриженней: аще бо не покрывается жена, да стрижется: аще ли же срам жене стрищися или бритися, да покрывается. Муж убо не должен есть покрывати главу, образ и слава Божия сый: жена же слава мужу есть. Евангелие Матфея, зачало 69. [Мф. 16, 24-28.] Рече Господь Своим учеником: аще кто хощет по Мне ити, да отвержется себе и возмет крест свой и по Мне грядет: иже бо аще хощет душу свою спасти, погубит ю: и иже аще погубит душу свою Мене ради, обрящет ю: кая бо польза человеку, аще мир весь приобрящет, душу же свою отщетит? Или что даст человек измену за душу свою? Приити бо имать Сын Человеческий во славе Отца Своего со Ангелы Своими, и тогда воздаст комуждо по деянием его: аминь глаголю вам, (яко) суть нецыи от зде стоящих, иже не имут вкусити смерти, дондеже видят Сына Человеческаго грядуща во Царствии Своем. | |
|