Oktobar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | Kalendar |
|
| МОЛИТВА ПРЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАУзасјај у срцима нашим, Човекољупче Господе, Твог богопознања нетрулежну светлост, и мисаоне наше отвори очи за разумевање јеванђелске проповеди Твоје, уметни у нас и страх блажених заповести Твојих, да бисмо, сатрвши све похоте телесне, духовно поживели, и благоугађајући Теби све мислили и чинили. Јер си Ти просвећење душа и тела наших, Христе Боже, и Теби славу узносимо, са Беспочетним Твојим Оцем и Свесветим, и Благим, и Животворним Твојим Духом, сада, и увек, и у векове векова. Амин. |
| MОЛИТВА ПОСЛЕ ЧИТАЊА СВЕТОГ ПИСМАСлава Теби, Царе и Господе, Сине Бога живог, удостојившем ме недостојног Божанствена Твоја слова и глас Светог Јеванђеља Твога слушати; овим Твојим владичанским гласом укрепи ме да у покајању ноћ живота овог прођем, од сваког ме напада злобе видљивих и невидљивих непријатеља избављајући; јер си једини силан, и царујеш у векове. Амин. |
Подржите нас |
|
|
| 14.1. (27.1) Свети Сава, први архиепископ српски | |
| | Autor | Poruka |
---|
Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: 14.1. (27.1) Свети Сава, први архиепископ српски Sre Jan 26, 2011 9:46 am | |
| 14.1. (27.1) Свети Сава, први архиепископ српски
Јев. 318 (7: 26 - 8: 2). Браћо, такав нам Првосвештеник требаше: свет, незлобив, чист, одвојен од грјешника и виши од небеса; који нема потребе, као они првосвештеници, да сваки дан приноси жртве, најприје за своје гријехе, а потом и за народне, јер Он ово учини једном заувијек принијевши самога себе. Јер Закон поставља за првосвештенике људе који имају слабости, а ријеч заклетве послије Закона, поставља Сина вавијек савршенога. А од овога што говорисмо главно је: Ми имамо таквога Првосвештеника, који сједе с десне стране пријестола Величанства на небесима, свештенослужитељ Светиње и истинске Скиније, коју постави Господ, а не човјек. Јн. 36 (10:9-16) Рече Господ дошавшим Му Јудејима: Ја сам врата; ако ко уђе кроза ме спаће се, и ући ће и изићи ће, и пашу ће наћи. 10. Лопов не долази за друго него да украде и закоље и упропасти. Ја дођох да живот имају и да га имају у изобиљу. 11. Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце. 12. А најамник, који није пастир, коме овце нису своје, види вука где долази, и оставља овце, и бежи; и вук разграби овце и распуди их. 13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце. 14. Ја сам пастир добри и познајем своје, и моје мене познају. 15. Као што Отац познаје мене и ја Оца; и живот свој полажем за овце. 16. И друге овце имам које нису из овог тора, и те ми ваља привести, и чуће глас мој и биће једно стадо и један пастир. | |
| | | | 14.1. (27.1) Свети Сава, први архиепископ српски | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| » 3. 9. (16. 9) Свешт. муч. Антим; Св. муч. Василиса; Св. Јоаникије архиепископ и први патријарх српски; Преп. Теоктист » 3. 12. (16. 12) Свети пророк Софоније; Свети Јован Ћутљиви (Молчалник); Свештеномученик Теодор, архиепископ александријски; Преподобни Теодул; Преподобни Сава Сторожевски » 2. 12. (15. 12) Свети пророк Авакум; Света мученица Миропија; Свети Урош, цар српски; Преподобни Атанасије, затворник печерски; Свети Иса, епископ циклански » 22. 5. (4. 6) Свети мученик Василиск; Свети мученик Јован Владимир, краљ српски; Други васељенски сабор; Свети праведни Мелхиседек, цар салимски » 4. 6. (17. 6) Свети Митрофан, први патријарх цариградски; Свети мученик Конкордије; Свети мученици Фронтасије, Северин, Северијан и Силан; Преподобни Зосим, епископ Вавилона Новог; Свештеномученик Астије, епископ драчки; Свете Марта и Марија
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |