Марусєвіч Admin
Broj poruka : 1565 Points : 3066 Reputation : 10 Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Среда 32-я по Пятидесятнице. ЦСл. Uto Jan 08, 2013 11:07 pm | |
| Среда 32-я по Пятидесятнице
Иак. 55 (3:11-4:6) Братие, еда источник от единаго устия источает сладкое и горькое? Еда может, братие моя, смоковница маслины творити, или виноградная лоза смоквы? Такожде ни един источник слану и сладку творит воду. Кто премудр и худог в вас, да покажет от добраго жития дела своя в кротости и премудрости. Аще же зависть горьку имате и рвение в сердцах ваших, не хвалитеся, ни лжите на истину. Несть сия премудрость свыше низходящи, но земна, душевна, бесовска. Идеже бо зависть и рвение, ту нестроение и всяка зла вещь. А яже свыше премудрость, первее убо чиста есть, потом же мирна, кротка, благопокорлива, исполнь милости и плодов благих, несуменна и нелицемерна. Плод же правды в мире сеется творящым мир. Откуду брани и свары в вас? Не отсюду ли, от сластей ваших, воюющих во удех ваших? Желаете и не имате, убиваете и завидите, и не можете улучити, сваряетеся и борете, и не имате, зане не просите. Просите и не приемлете, зане зле просите, да в сластех ваших иждивете. Прелюбодее и прелюбодейцы, не весте ли, яко любы мира сего вражда Богу есть, иже бо восхощет друг быти миру, враг Божии бывает. Или мните, яко всуе Писание глаголет, к зависти желает дух, иже вселися в ны? Большую же дает благодать. Темже глаголет: Господь гордым противится, смиренным же дает благодать. Мк. 51 (11:23-26) Рече Господь Своим учеником: имейте веру Божию. Аминь бо глаголю вам, яко, иже аще речет горе сей: двигнися и верзися в море, и не размыслит в сердцы своем, но веру имет, яко еже глаголет, бывает, будет ему, еже аще речет. Сего ради глаголю вам: вся елика аще молящеся просите, веруйте, яко приемлете, и будет вам. И егда стоите молящеся, отпущайте, аще что имате на кого, да и Отец ваш, Иже есть на небесех, отпустит вам согрешения ваша. Аще ли же вы не отпущаете, ни Отец ваш, Иже есть на небесех, отпустит вам согрешений ваших. | |
|