Машенька
Broj poruka : 540 Points : 1042 Reputation : 0 Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Пяток 16-й по Пятидесятнице. ЦСл. Čet Sep 29, 2011 7:32 pm | |
| Пятница 16-я по Пятидесятнице.
Апостол к Ефесянам, зачало 217. [Еф. 1, 7-17.] Братие, имамы избавление Кровию Христовою, и оставление прегрешении, по богатству благодати Его, юже преумножил есть в нас во всяцей премудрости и разуме, сказав нам тайну воли Своея по благоволению Своему, еже прежде положи в Нем, в смотрение исполнения времен, возглавити всяческая о Христе, яже на небесех и яже на земли в нем: в Немже и наследницы сотворихомся, прежде наречени бывше по прозрению Божию вся Действующаго по совету воли Своея, яко быти нам в похваление славы Его, прежде уповавшым во Христа: в Немже и вы, слышавше слово истины, благовествование спасения нашего, в Немже и веровавше знаменастеся Духом обетования Святым, Иже есть обручение наследия нашего, во избавление снабдения, в похвалу славы Его. Сего ради и аз слышав вашу веру о Христе Иисусе и любовь, яже ко всем святым, не престаю благодаря о вас, поминание о вас творя в молитвах моих, да Бог Господа нашего Иисуса Христа, Отец славы, даст вам Духа премудрости и откровения, в познание Его. Евангелие Марка, зачало 32. [Мк. 8, 1-10.] Во время оно, зело многу народу сущу, и не имущым чесо ясти, призвав Иисус ученики Своя, глагола им: милосердую о народе, яко уже три дни приседят Мне и не имут чесо ясти: и аще отпущу их не ядших в домы своя, ослабеют на пути: мнози бо от них издалеча пришли суть. И отвещаша Ему ученицы Его: откуду сих возможет кто зде насытити хлебы в пустыни? И вопроси их: колико имате хлебов? Они же реша: седмь. И повеле народу возлещи на земли: и приемь седмь хлебов, хвалу воздав, преломи и даяше учеником Своим, да предлагают: и предложиша пред народом. И имяху рыбиц мало: и (сия) благословив, рече предложити и тыя. Ядоша же и насытишася: и взяша избытки укрух, седмь кошниц. Бяху же ядших яко четыре тысящы. И отпусти их. И абие влез в корабль со ученики Своими, прииде во страны Далмануфански. | |
|